Kohti vihreää laaksoa- Mark Sullivan

Arvostelu 4.6
19h 58min
bookCoverFor

Yhteenveto

Ukraina, 1944. Stalinin joukot tunkeutuvat maahan. Emil ja Adeline Martelilla on vain kaksi lohdutonta vaihtoehtoa: jäädä odottamaan neuvostokarhua tai lähteä natsien mukaan, jotka ovat luvanneet suojella puhdasverisiä kansalaisia.

Martelit ovat yksi monista saksalaislähtöisistä perheistä, joiden esivanhemmat tulivat aikoinaan Ukrainaan viljelemään maata. Kun Neuvostoliitto hyökkää, Emil ja Adeline pakkaavat vaatimattoman omaisuutensa ja perheensä hevosvaunuihin ja lähtevät ankaralle,
vastoinkäymisten täyttämälle matkalle. He haaveilevat uuden elämän aloittamisesta vuorten ja metsien ympäröimässä kauniissa vihreässä laaksossa, jossa virtaa mutkitteleva joki. He eivät tiedä, missä tämä paikka on, he tarvitsevat vain unelman johon tarttua.

Kohti vihreää laaksoa perustuu tositapahtumiin ja kertoo Martelin perheen uskomattoman pakomatkan halki Ukrainan Stalinin ja Hitlerin hirmuhallintojen ristitulesta kohti vapautta.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Arto Konttinen
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
19h 58min
Kielet:
suomi
Julkaistu:
19.11.2022
Äänikirjan kustantaja:
Sitruuna
ISBN Äänikirja:
9789527471241

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kohti vihreää laaksoa – Äänikirja

Hieno selviytymistarina. Lukija aivan huippu: saisi varmasti vaikka veroilmoituksen kuulostamaan mielenkiintoiselta 👍👍👍

Taina

Paras

Linda

Aivan hämmentävän hieno ja koskettava tarina, joka oli kuunneltava miltei yhtä pötköä loppuun. Suosittelen lämpimästi. Jukka Pitkänen on lukijana paras mitä olen koskaan kuullut.

Anneli

Uskomaton, kärsimystä mutta myös toivoa ja rakkautta kauniisti krjoitettuna

Elisa

Hieno selvitymis- ja ihana rakkaustarina.

Sirpa

Koskettava tarina

Miia

Hieno tarina ihmisyydestä ja jaksamisesta tämäkin. Ed. kirja ,Pino Lellan tarina oli vielä tähden verran parempi. Lukijaa todella miellyttävä kuunnella.

Sari

Upea!

Tiia

Markus Zusakin Kirjavarasta vuosia sitten lukiessani tajusin, ettei II maailmansodan aikaan tavallisilla saksalaisillakaan mennyt niin kamalan hyvin. Tämä surullinen tarina vahvisti ajatusta. Kuunnellessani mietin, millainen kohtalo tuolloin ja tällä matkalla oli ihmisillä, jotka olivat syystä tai toisesta yksin - ilman perheen tukea. Perhe oli se, joka kannatteli kirjan hahmoja läpi matkan.

Milla

Loistava.

Vile

Pitkään aikaan ei mikään kirja ole koskettanut näin syvästi ja nostanut niin paljon tunteita kuin tämä uskomaton tarina, jonka loppumetreillä huomasin itkeväni lähes tauotta. Lukijan ääni oli mainio tähän tarinaan.

Minna

En yleensä kuuntele tämän tyylisiä kirjoja. Heidän tarinansa kerrottu hienosti.

Maija

Mielenkiintoisesti kirjoitettu. Tarina vei mennessään. Piti kuunnella koko kirja yhteen soittoon. Lukija on todella hyvä.

Anneli

Uskomaton selviytymistarina!

Annikki

Hyvää oli…

Raija