Kolme sekuntia
      
Jaa kirja    

Yksi mies. Kaksi elämää. Kolme sekuntia kuolemaan.

Roslund ja Hellström ovat jälleen kirjoittaneet sietämättömän nerokkaan ja jännittävän trillerin, jossa ihmiset yhteiskunnan kaikilla tasoilla pannaan testiin.

Miehellä on kaksi elämää. Yksi rakastetun vaimon ja kahden pienen pojan kanssa, perheen jota hän suojelee hinnalla millä hyvänsä. Ja toinen, salainen elämä "Paulana", roolissa jossa hän joka ikinen päivä riskeeraa kaiken mitä rakastaa. Toimeksiantajinaan kaksi toisiaan vastustavaa tahoa hän aikoo vallata huippuvankilan sisäiset huumemarkkinat ja iskeä kansainvälisen rikollisuuden ytimeen. Entä jos peiterooli paljastuu? Paula tietää, että kuolemiseen menee kolme sekuntia.

Pohjoismainen dekkarijärjestö Skandinaviska Kriminalsällskapet myönsi Kolme sekuntia -kirjalle arvostetun Glasnyckel- eli Lasiavainpalkinnon vuoden 2010 parhaasta pohjoismaisesta rikosromaanista. Teos valittiin myös Ruotsin parhaaksi dekkariksi.

Börge Hellström (1958-2017) tuli tunnetuksi kirjailijana, mutta hänet tunnettiin Ruotsissa myös entisten vankien hyväksi tekemästään työstä. Anders Roslund (s.1961) on ruotsalainen journalisti ja kirjailija, joka on työskennellyt mm. kulttuuritoimittajana. Yhdessä he loivat dekkareita jotka yhteiskunnallisessa tarkkanäköisyydessään ja realistisuudessaan jatkoivat ansiokkaasti Sjöwall& Wahlöön luomaa ruotsalaisen dekkarin parasta perinnettä. Kaksikon yhdessä luomat teokset keräsivät lukuisia kirjallisia palkintoja ja ehdokkuuksia.

Näytä lisää