Kolmen hevosen mies

- Heikki Turunen

Arvostelu 3.9
17h 16min
bookCoverFor

Yhteenveto

Vankka romaani uudisraivaajasta ja hänen perheestään, pienistä ihmisistä ja suurista unelmista.

Sotainvalidi Viljo ja hänen Kyllikkinsä saavat asuttavakseen rintamamiesmaata, kylmän tilan. Muuta valmista ei ole kuin he itse, viisi lasta ja velkataakka. Suurin vaikeus on kuitenkin ristiriita kahden tyystin erilaisen luonteen välillä. Viljon unelma on omassa maassa, kaukana liikepaikoista. Kyllikki taas haaveilee kaupunkielämästä, kevyestä työstä, vapaa-ajan vietosta. Uudistila on heidän koetinkivensä aviopuolisoina ja vanhempina, siitä riippuu myös heidän lastensa tulevaisuus.

Viljon ja Kyllikin tarina alkoi Hupeli-romaanissa. Tätä elämänsä kirjan kirjoittamista Turunen nyt jatkaa. Ote on entistä realistisempi, kirjallisen villimiehen tyylissä on uutta kurinalaisuutta. Mutta sijansa saa myös Turusen elämänmyönteinen fantasia. Raivaajan huohotuksen rinnalla elää leikki ja hupsuttelu, kaikuu lasten iloinen nauru.

Äänikirja on nauhoitettu alun perin vuonna 1985 ja digitoitu vuonna 2019.

Heikki Turunen on syntynyt 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973, ja vuonna 2000 se valittiin vuosisadan parhaaksi esikoisteokseksi.

Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikaan, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon. Hän kuvaa tuotannossaan suomalaisen yhteiskunnan murrosta, maaltamuuton vaikutuksia yksilöön ja yhteisöön. Monesti palkittu kirjailija tunnetaan rehevästä, rehellisestä ja humoristisesta tarinankerronnastaan.

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

17h 16min

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

19.11.2020

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510441572

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kolmen hevosen mies – Äänikirja

Ja ruma sana sanotaan niinkuin se on.🌟

Ulla

Lajissaan huippu.

Jussi