Korpikenraali- Robert Brantberg

Arvostelu 4.3
9h 11min
bookCoverFor

Yhteenveto

Legendaarinen korpisoturi lähikuvassa

Kenraalimajuri Erkki Raappana oli legendaarinen korpisoturi ja erämies sekä marsalkan luottokenraali ja ystävä.

Raappana oli Saksan ratsujääkäri, Jäger zu Pferde. Sisällissodassa hän taisteli Karjalan kannaksella. Ennen talvisotaa hän toimi rajakomendanttina Ilomantsissa, jossa hän tuli tunnetuksi kansanomaisena erä- ja kennelmiehenä.

Kun talvisota syttyi, eversti Raappana komensi joukkojaan Lieksassa ja Kuhmossa. Polttopulloilla aseistetut korpisoturit ajoivat venäläiset panssarijoukot takaisin sinne, mistä olivat tulleet.

Jatkosodassa Raappanan joukot hyökkäsivät Rukajärvelle. Divisioona oli vain seitsemänkymmenen kilometrin päässä Muurmannin radalta, kun hyökkäys ylipäällikön käskystä pysäytettiin. Raappana nimitettiin Mannerheim-ristin ritariksi. Alkoi säälimätön korpisota.

Vuoden 1944 elokuussa kenraali Raappana saavutti jatkosodan viimeisen suurvoiton sotkemalla kaksi hyökkäävää punadivisioonaa Ilomantsin korpeen. Strategisesti tärkeästä voitosta vaiettiin, koska rauhantunnustelut olivat jo alkaneet.

Kirjailija Robert Brantberg tunnetaan parhaiten Gustaf Mannerheimia käsittelevistä kirjoistaan. Hän on lisäksi kirjoittanut toistakymmentä elämäkertaa sekä lähes sata pienoiselämäkertaa sotakenraaleista, upseereista ja sotilaista.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
9h 11min
Kategoriat:
Kielet:
suomi
Julkaistu:
13.12.2021
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520433734

© Tammi (Äänikirja)