Korvaamaton

Korvaamaton

Tietoa kirjasta

Mikä on irtileikkautuneen sormen hinta? Entä ihmiselämän?

Miksi kokenut tuomari ottaa vastaan käräjäoikeuden äitiyslomasijaisuuden? Aamu, avomiehensä ja tämän lapset taakseen jättänyt nainen, ei aio tehdä tunnustuksia työtovereilleen.

Aamu uppoutuu tavallisten ihmisten kohtaloihin oikeuskoneiston rattaissa, mutta työtä häiritsevät vaikeat kysymykset. Oikeussalin tapahtumat muuttuvat Aamun mielessä julmaksi peliksi. Liian selvästi paljastuu, että tuomio määrää perustelut eikä toisin päin. Aamu ei aio päästää itseään niin helpolla. Lopulta tulee romahdus, joka joko kaataa tai pakottaa takaisin elämään.
Pauliina Vanhatalon romaani leikkaa terävästi toisiinsa lainkäytön sudenkuopat, uusperheen arjen kipukohdat ja äidiksi kasvamisen vaikeuden. Romaani koskettaa mutta ei masenna. Jokaisessa on rakkautta.

Jo ennen kuin minusta tuli kirjailija, kasvoin kiinni lukemiseen ja kirjoittamiseen. Tekstit ovat minulle toinen todellisuus, ne ovat alati läsnä sinä miten olen ja elän. Etsin jatkuvasti uusia ideoita ja näkökulmia, tarkkailen ja tulkitsen ympäristöä, puen ajatuksia ja kokemuksia sanoiksi. Tapa on niin automatisoitunut että onnistun pitämään siitä lomaa vain harvoin. Esikoisteokseni ilmestymisestä on hieman yli kymmenen vuotta. Tänä aikana olen julkaissut kahdeksan romaania. Viimeisin omalla nimelläni ilmestynyt fiktiivinen teokseni on taiteilijaromaani Pitkä valotusaika (Tammi 2015). Alter egonani Veera Vaahterana olen julkaissut kolme chick lit -romaania eli kirjoiksi naamioituvia romanttisia komedioita. Kustantamo S&S julkaisema omaelämäkerrallinen teos Keskivaikea vuosi onkin sitten jotakin muuta. Se on kertomus ilman fiktion suojaa ja roolikaapua. Oli palkitsevaa, pelottavaa ja terapeuttista tutkia omaa todellisuutta, tunteita ja valintoja. Kun minusta tuli kirjani päähenkilö, opin tuntemaan itseni paremmin ja huomaamaan, mitä tarvitsen voidakseni hyvin. Siinä mielessä teoksen kirjoittaminen oli suorastaan käänteentekevä kokemus. www.pauliinavanhatalo.fi

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Korvaamaton