Korven Peura- Reino Lehväslaiho

Arvostelu 4.1
9h 19min
233 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

90-vuotiaan sotakamreerin timantinkova uutuus!

Luutnantti Karhun periksiantamattomat sissit tosipaikan rähinöissä Uhtuan rintamalohkolla syksyllä 1943. Verihelvettiä Vienan korvessa.

Uhtuan syyssateisella rintamalla 1943 luutnantti Karhu saa käskyn: on käytävä tuhoamassa Ala-Kuittijärven länsirannalle pesiytynyt venäläistukikohta. Mukaansa Karhu ottaa kuusikymmentä kokenutta sissiään ja painuu rakeiden hakkaamaan yönmustaan korpeen. Jäiset joet uidaan tai kahlataan, ryteiköt ja lettosuot kontataan tai kompuroidaan. Nopean tiedustelun jälkeen isketään kolmen taistelukorsun tukikohtaan.

Rajuissa lähitaisteluissa omatkin saavat siipeensä, mutta tulipallojen valaistessa synkkää yötaivasta päästään paluumatkalle.Venäläiset lähettävät omat pitkänlinjan valiosotilaansa vetäytyvien suomalaisten kannoille. Sankariteoissa kunnostautuvat niin kokeneet sissivääpelit Peura, Kesti ja Korpi kuin kolttasissit Kipri, Susi, Kiureli ja Sammeli. Vaan yksi on joukosta poissa.

Kahakan jälkeen tajuihinsa tointuneella kersantti Väisäsellä on vielä edessään kuolemaa halveksuva paluumarssi, jossa otetaan mittaa niin taistelutahdosta kuin -taidoistakin. Mutta sissi on valmis vaikka kuolemaan, kun eteenpäin on mentävä
Suomen ensirivin sotakirjailija Reino Lehväslaiho palkitsee jälleen. Äänikirjan kertojana on näyttlijä Ville Tiihonen.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
9h 19min
Sivut:
233
Kielet:
suomi
Julkaistu:
19.10.2012
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510394083
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510394472

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Korven Peura – E-kirja, Äänikirja

Ok

Vesa