Kosketuslaukaus
      
Jaa kirja    

Ensimmäinen Takamäki-romaani on taattua Sipilää

Rutiiniratsiassa keskellä Helsinkiä pakettiautosta löytyy ruumis. Kun uhrin henkilöllisyys paljastuu, pääsee helvetti irti: surmattu on eduskunnan pääsihteeri Teuvo Hassinen.

Voiko Suomessa tapahtua poliittinen murha?

Jarkko Sipilän palkittujen poliisiromaanien keskushahmo, rikoskomisario Kari Takamäki on epätavallinen dekkarisankari. Takamäellä ei ole alkoholiongelmaa eikä rikkinäistä avioliittoa, eikä hän pakene työhön psyykkisiä ongelmiaan. Vähäpuheinen rikoskomisario on kokenut rikostutkija ja kunnollinen perheenisä, asiallinen mies joka osaa olla kova silloin kun tarvitaan. Poliisityön arki on karua, ja Takamäki on valmis pistämään kaikkensa peliin jotta rikolliset saadaan kiinni.

"Taustalla oli osin Olof Palmen murha 1986, sekä muutama 1990-luvun lopun poliittinen väkivaltatilanne. Mietimme MTV:n uutisissa aika paljon sitä miten reagoisimme kotimaiseen poliittiseen väkivaltaan. Tästä syntyi Kosketuslaukaus. Kirjassa murhan uhri on eduskunnan pääsihteeri, mutta eihän sillä ollut mitään sen kanssa tekemistä, että olin saanut porttikiellon eduskuntaan syksyllä 1999…" – Jarkko Sipilä

Näytä lisää