Kotipesän lämpöä etsimässä. Kirja vanhemmuudesta, rakkaudesta

Kotipesän lämpöä etsimässä. Kirja vanhemmuudesta, rakkaudesta

Tietoa kirjasta

Rajoja rakkaudella.

Psykologi Keijo Tahkokallio kannustaa vanhempia asettamaan lapselle selkeitä rajoja ja antamaan lapselle hänen kykyjensä mittainen itsenäisyys.

Suomessa annetaan lapselle jo varhain liian suuri itsemääräämisoikeus. Silloin lapsi joutuu huolehtimaan itse itsestään ja tulkitsee vaistonvaraisesti, että hänessä on jotain vikaa, eikä hän sen vuoksi kelpaa vanhemmilleen. On suuri virhe pyrkiä asettamaan rajoja yhdessä lapsen kanssa. Vanhempien on hyvä harjoitella yhteispäätäntää lasten kanssa rajan sisäpuolella, mutta rajoista ei voi neuvotella. Tahkokallio puhuu onnistuneesta oppositiosta, jossa aikuinen kykenee voittamaan rakkauden hengessä. Kodin pitää muistuttaa linnunpesää, josta poikaset päästetään vasta kun siivet kantavat. Lisäksi tarvitaan lämpöä, huolenpitoa ja rakkautta.

Keijo Tahkokallio on psykologi, joka on perehtynyt kasvatuksen, vanhemmuuden ja elämänhallinnan kysymyksiin. Hän on kirjoittanut näistä aiheista lukuisia kirjoja, muun muassa Peruna kerrallaan (1988) ja Mitä tehdä levottomille lapsille (2003).

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kotipesän lämpöä etsimässä. Kirja vanhemmuudesta, rakkaudesta