Kovat kadut

Kovat kadut

Ammattirikollisten jäljillä

Tietoa kirjasta

Ilman tätä miestä organisoitu rikollisuus räjähtää käsiin

Vauhdikkaissa muistelmissaan rikosliigoihin ja paritusrikollisuuteen erikoistunut poliisi, rikosylikonstaapeli Kenneth Eriksson kertoo kiperimmät ja oudoimmat juttunsa pitkän uransa varrelta.

Nuoruutensa Stadin poikaporukoissa luuhannut Eriksson tunnetaan tuloksekkaana tutkijana, joka paukkaa kaduille hoitamaan homman, kun toiset vielä plaraavat papereitaan. Suomen suurin kultakaupparyöstö, Cannonball-ampumiset, Suomen ensimmäinen seksiperäinen ihmiskaupparikos ja kosovolaissukujen välienselvittely keskellä Helsinkiä. Vauhdikkaita käänteitä ei uralta puutu: ”Meno oli kuin suoraan elokuvista”, muistelee Eriksson 1990-luvun paritusrikollisuuden rantautumista Suomeen.

Hänen siirtymisensä eläkkeelle 2019 herätti lähes kansallisen hätätilan, ja hänet pyydettiin pikaisesti takaisin töihin.

Kenneth Eriksson on helsinkiläinen rikosylikonstaapeli ja tunnettu kommentaattori parituksesta ja ihmiskaupasta keskusteltaessa.

Jeanette Björkqvist on palkittu suomenruotsalainen toimittaja, joka on työskennellyt pitkään uutistoimittajana ja nyttemmin kirjoittanut pitkiä juttuja mm. LongPlaylle ja Ylelle.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kovat kadut