Krokotiilin keltaiset silmät

Krokotiilin keltaiset silmät

Tietoa kirjasta

Kirja täynnä iloa ja draamaa – elämänmakuinen tarina Pariisista

Katherine Pancolin Krokotiilin keltaiset silmät on sydämet valloittava kirja siskosten tekemästä sopimuksesta, joka muuttaa heidän elämänsä kertaheitolla.

Joséphine on Pariisissa asuva historiantutkija, jonka avioliitto päättyy eroon. Joséphine jatkaa arjen pyörittämistä kahden tyttärensä kanssa ja yrittää pysyä reippaana, vaikka itsetunto on koetuksella ja rahahuolet vaivaavat.

Joséphinen kaunis ja sosiaalisesti lahjakas Iris-sisko on naimisissa rikkaan Philippen kanssa. Iriksen rinnalla Joséphine tuntee itsensä kömpelöksi ja epäonnistuneeksi. Mutta ei Irikselläkään helppoa ole: hän pelkää miehensä olevan uskoton ja kaipaa elämäänsä uutta sisältöä. Eräillä illalliskutsuilla Iris valehtelee vierustoverilleen kirjoittavansa historiallista romaania. Keskustelukumppani, joka sattuu olemaan kirjankustantaja, innostuu asiasta. Pian Iris ja Joséphine tekevät sopimuksen, joka muuttaa siskosten suhdetta monellakin tavalla.

Krokotiilin keltaiset silmät julkaistiin Ranskassa vuonna 2006, ja se on hurmannut lukijat ympäri maailman.

Katherine Pancol syntyi vuonna 1954 Casablancassa, Marokossa. Hän oli viisivuotias, kun hänen perheensä muutti Ranskaan. Pancol opiskeli kirjallisuutta ja työskenteli ranskan ja latinan opettajana sekä toimittajana muun muassa Paris Match- ja Cosmopolitan-lehdissä.

Pancolin esikoisromaani Moi d’abord ilmestyi vuonna 1979, ja sen jälkeen häneltä on julkaistu 18 teosta. Vahvoista ja persoonallisista naishahmoistaan tunnettu Pancol on yksi Ranskan myydyimmistä kirjailijoista, ja Suomessa hänen teoksiaan on myyty yli 100 000 kappaletta. Maaliskuussa 2021 ilmestynyt Parittelurituaaleja on Pancolin yhdeksäs suomennettu romaani.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Krokotiilin keltaiset silmät