Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo

Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo

Tietoa kirjasta

Luvassa tihenevää haulisadetta!

Yksityisetsivä Otto Kuhalalla on loppuun saattamatta kaksi toimeksiantoa ja huutava rahapula, kun hän saa tutkittavakseen kaksi vuotta vanhan murhan.

Juuri ylioppilaaksi kirjoittanut Ilona Lost on kohdannut tiensä pään työpaikallaan pahamaineisen lähiön valintamyymälässä. Urhonkadun poliisin tutkimukset ovat tuottaneet todistusaineistoa vain yhden tuhruisen turvakamerakuvan verran, joten se on jättänyt jutun taka-alalle aika päiviä sitten.

Syyssateen piestessä Jyväskylää Kuhala tutustuu Sippilinnan betoniviidakon kirjavaan asukaskantaan, ja pian epäiltyjä alkaa olla liikaa yksityisetsivän tarpeisiin. Poikaystävä vai entinen poikaystävä, kauppias vai entinen kauppias, tappoiko heistä joku lähikaupan kaunottaren ja miksi?

Markku Ropponen (s. 1955) on Jyväskylässä asuva kirjailija. Hänet tunnetaan eritoten kiitetyistä ja palkituista dekkareistaan.

Ropponen on mehevän kielen ja henkilökuvauksen mestari, jonka rujon kauniita henkilöitä ei voi olla rakastamatta. Hänen tunnetuin luomuksensa on yksityisetsivä Otto Kuhala. Ensimmäinen Kuhalasta ja tämän koirasta kertova veijaridekkari ilmestyi vuonna 2002, ja siitä lähtien lukijat ovat saaneet nauttia uudesta seikkailusta vuosittain.

Ropposelta on ilmestynyt myös kaksi puhtaan humoristista romaania, Koirapuistoromaani sekä Hautaustoimisto Wähähappinen. Lisäksi hän on kirjoittanut runoja, novelleja ja lukuromaaneja.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kuhala ja takapihojen tuonenvarjo