Kuinka kasvattaa bebe- Pamela Druckerman

Arvostelu 4.2
10h 19min
bookCoverFor

Yhteenveto

Lapset ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa eikä kasvattaminen ole helppoa missään. Mistä siis johtuu, että ranskalainen äiti saa siemailla rauhassa kahviaan lasten leikkiessä keskenään, kun taas yhdysvaltalaisen äidin kaikki aika kuluu hiekkalaatikkonahinoiden selvittelyyn?

Kun yhdysvaltalainen Pamela Druckerman alkoi odottaa esikoistaan Pariisissa, hän innostui tutkimaan ranskalaisen kasvatuksen salaisuutta. Miksi ranskalaiset vauvat nukkuvat läpi yön? Miksi pienetkin ranskalaislapset osaavat paitsi syödä monipuolisesti, myös noudattaa hyviä pöytätapoja? Ja vaikka lapset käyttäytyvät hyvin, he eivät vaikuta lainkaan lannistetuilta tai ilottomilta, vaan aivan yhtä luovilta ja eloisilta kuin muuallakin maailmassa.

Huippuluokan taloustoimittaja Druckerman alkoi kirjata havaintojaan vaippalaukkuun sullomaansa vihkoon. Hän huomasi, että Ranskassa ei tunneta ajatusta rasittuneesta äidistä, jolla ei ole omaa elämää. Ranskalaiset eivät ajattele, että heidän olisi jatkuvasti palveltava lastaan, eivätkä pode siitä syyllisyyttä. Heillä on lapsiinsa rento ja rauhallinen auktoriteetti, jota voi vain kadehtia. He ovat hyvin tiukkoja joissain asioissa ja hämmästyttävän sallivia toisissa. Etsiessään omaa tapaansa sanoa napakasti non Druckerman huomasi, että lasten (myös hänen omiensa) kyky ymmärtää asioita ja toimia itsenäisesti on suurempi kuin hän olisi koskaan voinut kuvitella.

Kuinka kasvattaa bebe on lämpimän humoristinen ja perusteellisesti taustoitettu kirja siitä, miten ranskalaiset onnistuvat tekemään mahdottoman: kasvattamaan lasta lapsuutta kunnioittaen, mutta ilman että tinkivät omasta aikuisuudestaan. Se antaa lukijalle inspiroivia ja käytännönläheisiä ohjeita siitä, miten vanhemmuutta harjoitetaan Pariisin malliin.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

10h 19min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

30.4.2019

Äänikirjan kustantaja:

Siltala

ISBN Äänikirja:

9789522346346

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kuinka kasvattaa bebe – Äänikirja

Herättää ajatuksia. Kirjailija kirjoittaa mukavasti, sopivan huumorintajuista tekstiä.

Julia

Aivan ihana kirja joka antaa hyvin näkökulmaa suomalaiseen kasvatustyyliin

Maria

Mielenkiintoista ajateltavaa kasvatuksen moninaisuudesta hauskassa ja helposti kuunneltavassa muodossa.

Teija

Mielenkiintoinen. Mutta kuten monissa muissakin vanhemmuutta käsittelevissä kirjoissa, mennään vähän yli ja toiseen ääripäähän.

Minni

Todella kiva kirja ja hyvä lukija!

Johanna

Oikein mielenkiintoinen 😁

Neea

Mielenkiintoinen ja hauska

Martin

Harvinaisen lempeä, selkeä ja mukaansa tempaava ääni lukijalla. Kirjaa suosittelen kaikille vanhemmille ja vanhemmiksi aikoville.

Mira