Kuka olisi uskonut- Johanna Venho, Anne Brunila

Arvostelu 3.9
8h 44min
220 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Suomen talouselämän voimanaisen tarina

Anne Brunilan tie on kulkenut kankaanpääläisen työläisperheen tytöstä Suomen vaikutusvaltaisimmaksi päättäjänaiseksi. Siltä tieltä ei ole puuttunut rohkeutta eikä suoranaisia ihmeitä – eikä myöskään suuria suruja.

Anne Brunila on liikkunut vaikuttavalla työurallaan yhteiskunnan huippupaikoilla: Suomen Pankista Euroopan komissioon ja valtiovarainministeriöön, Metsäteollisuudesta Fortumin johtoon. Yksityiselämänsä hän on tähän asti pitänyt piilossa julkisuudelta.

Nyt Brunila kertoo myös henkilökohtaisen elämänsä huipuista ja kuiluista. Miten hän oppi viimein luottamaan itseensä ja osaamiseensa? Miten vuosisadan rakkaustarina hajosi väkivaltaan, ja miten elämä erityislapsen äitinä sopi yhteen vaativan työn kanssa? Entä miten buddhalainen elämänfilosofia ja meditaatio auttoivat löytämään ilon ja mielenrauhan?

Anne Brunila on ekonomisti, joka on työskennellyt asiantuntija- ja johtotehtävissä Suomen Pankissa, valtiovarainministeriössä, Euroopan komissiossa, Metsäteollisuudessa ja Fortumissa. Viime vuosina hän on toiminut suurten suomalaisten pörssiyritysten hallituksissa ja muissa luottamustehtävissä.

Johanna Venho on monipuolinen kirjailija ja runoilija, joka on kirjoittanut niin lapsi- kuin aikuisyleisölle. Hän on saanut kirjailijantyöstään useita tunnustuksia, ja hänen tuotantoaan on myös käännetty monille kielille. Sylvi Kekkosesta kertovalla historiallisella romaanillaan Ensimmäinen nainen Venho oli ehdolla vuoden 2019 Finlandia-palkinnon saajaksi.

Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
8h 44min
Sivut:
220
Kielet:
suomi
Julkaistu:
29.9.2020
Äänikirjan kustantaja:
Tammi
ISBN Äänikirja:
9789520417178
E-kirjan kustantaja:
Tammi
ISBN e-kirja:
9789520417161

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kuka olisi uskonut – Äänikirja, E-kirja

Loistava kirja 👏

Heino

Tarpeeton kirja

Terttu

Ok

Kari

Yllättävän kiinnostava.

Auni

Mielenkiintoinen, vahva kirja. Antaa ajatuksia ja voimaa elon polulla.

Meri

Liikaa keskitytty riippuvuussuhteeseen

Kirjassa on paljon hyvää, myöhemminkin pohdittavaa, mutta molemminpuolisen riippuvuussuhteen konkretia vie liikaa tilaa.

Tarja

Kirja oli erilainen kuin odotin, hyvällä tavalla erilainen. Kirja toi henkilön lähemmäksi ihmisenä.

Anne