Kuka olisi uskonut

Muistikuvia

- Johanna Venho, Anne Brunila

Arvostelu 3.9
8h 44min
220 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Suomen talouselämän voimanaisen tarina

Anne Brunilan tie on kulkenut kankaanpääläisen työläisperheen tytöstä Suomen vaikutusvaltaisimmaksi päättäjänaiseksi. Siltä tieltä ei ole puuttunut rohkeutta eikä suoranaisia ihmeitä – eikä myöskään suuria suruja.

Anne Brunila on liikkunut vaikuttavalla työurallaan yhteiskunnan huippupaikoilla: Suomen Pankista Euroopan komissioon ja valtiovarainministeriöön, Metsäteollisuudesta Fortumin johtoon. Yksityiselämänsä hän on tähän asti pitänyt piilossa julkisuudelta.

Nyt Brunila kertoo myös henkilökohtaisen elämänsä huipuista ja kuiluista. Miten hän oppi viimein luottamaan itseensä ja osaamiseensa? Miten vuosisadan rakkaustarina hajosi väkivaltaan, ja miten elämä erityislapsen äitinä sopi yhteen vaativan työn kanssa? Entä miten buddhalainen elämänfilosofia ja meditaatio auttoivat löytämään ilon ja mielenrauhan?

Anne Brunila on ekonomisti, joka on työskennellyt asiantuntija- ja johtotehtävissä Suomen Pankissa, valtiovarainministeriössä, Euroopan komissiossa, Metsäteollisuudessa ja Fortumissa. Viime vuosina hän on toiminut suurten suomalaisten pörssiyritysten hallituksissa ja muissa luottamustehtävissä.

Johanna Venho on monipuolinen kirjailija ja runoilija, joka on kirjoittanut niin lapsi- kuin aikuisyleisölle. Hän on saanut kirjailijantyöstään useita tunnustuksia, ja hänen tuotantoaan on myös käännetty monille kielille. Sylvi Kekkosesta kertovalla historiallisella romaanillaan Ensimmäinen nainen Venho oli ehdolla vuoden 2019 Finlandia-palkinnon saajaksi.

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

8h 44min

Sivua:

220

Kielet:

suomi

Julkaistu:

29.9.2020

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520417178

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520417161

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kuka olisi uskonut – Äänikirja, E-kirja

Kirjan alkupuoliskolla oli ihan mielenkiintoinen, mutta loppupuolisko keskittyi ihan liikaa tiettyyn uskontohöttöön ja toisaalta kirjan loppupuolisko muistutti CV:tä, jossa yksitoikkoisesti luetellaanansioita ja muuta työuraan liittyvää. Jäi ristiriitainen mielikuva kirjasta.

Marja

Mielenkiintoinen persoona ja monipuolinen elämänkokemus

Ulla

Ajatuksia herättävä kirja

Erikoinen pohdiskelu menestyneeltä naiselta. Pani ajattelemaan....

Antti

Loistava kirja 👏

Heino