Kultavainiot

Satakunta-sarja 3

Arvostelu 4.3
12h 46min
269 Sivua
Satakunta
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Onko keskellä kuohuvaa maailmaa mahdollista rakastaa ja olla onnellinen?

Iloinen ja menestyksekäs 20-luku on takana, edessä ankara pula-aika työttömineen ja pakkohuutokauppoineen. Sen loppua kultaavat kuitenkin unohtumattomat aurinkokesät.

Linda, nuori leski, jää yksin kamppailemaan Huovin sahan johtajana. Vanha rakkaus ei ruostu, mutta elämä tuo Lindalle myös uuden onnen mahdollisuuden. Entinen punavanki Joel kasvattaa Knaapin torpan maita ja vaurautta.

Fasismin nousu varjostaa koko mannerta, Berliinin olympialaisten riemukkaat tunnelmat vaihtuvat suursodan myrskypilviin. Marraskuun viimeisenä päivänä 1939 puna-armeija vyöryy yli Suomen itärajan.

Kultavainiot jatkaa romaaneissa Itkevät syvät vedet ja Sillat yli joen alkanutta tarinaa, rakastettua Satakunta-sarjaa.

Pirjo Tuominen, os. Rantanen, on tuottelias, monipuolinen kirjailija. Pitkän uransa aikana hän on kirjoittanut yli puolisataa teosta, joukossa useita kirjasarjoja. Tuominen syntyi ja kasvoi Lappeenrannassa. Pääkaupunkiseudulla asuessaan hän työskenteli mm. mainostoimittajana, tiedotuspäällikkönä, toimitusjohtajana ja yksityisyrittäjänä. Puolison ura teollisuusjohtajana vei perheen Lahden ja Forssan seuduille. Muutettuaan Satakuntaan Tuominen toimi kirjailijatyönsä ohella paikallisradion toimitusjohtajana. Nykyisin hän asuu Sastamalassa ja on päätoiminen kirjailija. Valtaosa Tuomisen teoksista on historiallisia romaaneja, usein ne kuvaavat 1700- ja 1800-lukujen elämää Suomessa. Satakunnassa asuessaan hän kirjoitti kaksi laajaa kirjasarjaa uuden kotiseutunsa historiasta. Brasilian paikalliset asukkaat kutsuivat hänet paikan päälle kirjoittamaan suomalaisten ihanneyhdyskunnasta, ja Alaskan matkallaan hän hankki laajan materiaalin sen suomalaishistoriasta 1800-luvulla kirjasarjaa varten. Teoksista välittyy paitsi rakastetun kirjailijan syvä ihmistuntemus myös hänen laaja kokemuksensa liike- ja talouselämästä. Tuomisen teoksissa maamme varhaiset teollisuusyritykset ja suvut heräävät vitaalisina eloon. Tuominen on kirjoittanut myös elämänkertoja, näytelmiä ja historiikkeja. Hänen tuotannossaan on myös puhdasverisiä, Agatha Christie -tyyppisiä dekkareita, joiden sankarittarena on Mailis Sarka. Tuomisen kaksi lasta asuvat ulkomailla, ja matkustaminen kuuluu olennaisena osana myös hänen työhönsä. Pitkä avioliitto sai alkunsa Kauppakorkeakoulun vuosina ja päättyi puolison kuolemaan. Kesäkaudet kuluvat puutarhanhoidossa ja kotien kunnostamisessa. Kirjailija tarttuu hanakasti työkaluihin pelkäämättä töitä, jotka hänen sukupolvensa katsoi kuuluviksi miehille. Uiminen ja vesillä liikkuminen jäivät pysyväksi rakkaudeksi lapsuudesta Saimaan rannoilla. Ajokortin hän suoritti jo vuonna 1957, ja ajelee edelleen pitkiäkin matkoja kotimaassa ja ulkomailla.

Kirjailija(t):

Muoto:

Sarja:

Osa:

3

Äänikirjan kesto:

12h 46min

Sivua:

269

Kielet:

suomi

Julkaistu:

14.5.2020

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520415372

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520422226

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kultavainiot –
Äänikirja, E-kirja

👍

Tuula

Oikein hyvä ja mielenkiintoinen jatkokertomus edellisille. Lukija kiitettävä.

Mia

👍

Riitta

Aivan mahtava sarja/kirjailija/lukija!!!

Eeva