Kuninkaan Anna- Ulla-Lena Lundberg

Arvostelu 4.2
18h 47min
381 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Palkitun kirjailijan tarkkanäköisessä romaanissa tuntuu meren tuoksu ja saariston karu kauneus.

Anna kasvaa Kökarin saarella, Kuninkaan torpassa, jossa meri ja kylä ovat koko maailma. Mutta Kökarin rannoille saapuvat laivat tuovat kaikuja vieraista maista. Eräs laiva tuo mukanaan tukholmalaisen taiteilijan, Staffanin, ja Annan on tehtävä valinta houkuttelevan suurkaupungin ja rakastamansa saariston välillä.

Finlandia-palkitun Ulla-Lena Lundbergin varhaisteos on kaunis ja viisas eeppinen romaani, joka vie lukijansa karuun saaristoon ja maailmaan, jota ei enää ole. Tarina kulkee läpi vuosikymmenten ja kuvaa saariston elämää harvinaisella lämmöllä ja tarkkanäköisyydellä. Teos sisältää Annan koko tarinan, joka on ilmestynyt aikaisemmin erillisinä niteinä Kuninkaan Anna (1983) ja Kökarin Anna (1985).
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Juhani LindholmKaija Kauppi
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
18h 47min
Sivut:
381
Kielet:
suomi
Julkaistu:
2.5.2022
Äänikirjan kustantaja:
Gummerus
ISBN Äänikirja:
9789512431311
E-kirjan kustantaja:
Gummerus
ISBN e-kirja:
9789512431328

© Gummerus (E-kirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kuninkaan Anna – Äänikirja, E-kirja

Aivan uskomattoman kaunis tarina Annasta ja saaresta, jolle on hyvin vaikea löytää vertaistaan.

Marita

Hyvä lukia

Katja

Kaunis tarina, vaikkakin pitkähkö.

Kirsti

Kerronnallisesti hajanainen teos, jossa periaatteessa seurattiin Annan elämäntarinaa, mutta välillä tarina ja kertojan kulma siirtyi satunnaisiin sivuhenkilöihin (esim kansanedustaja Haberman). Annaa kehuttiin iloiseksi ja viisaaksi, vaikka kaikki hänen tekonsa ja jahkailunsa olivat lähinnä masennusta, heikkoa itsetuntoa ja menneessä piehtarointia. Tarina hyppi välillä vuosikymmenenkin yhdellä lauseella, välillä jotain yksittäistä kohtausta kuvattiin erittäin yksityiskohtaisesti (esim sotavuosista ei monta sanaa mainittu, mutta jokin yksittäinen seksiakti oli kuvattu jokaista suonenpullistusta myöten). Ylipitkä, tylsä tarina.

Anna-Mari

Hyvämiellyttävä kuunnella

Ritva

Olipa terävää ihmisluonteiden havainnointia ja jopa tuskallista kiltteyden luonnehdintaa. Suosittelen lämpimästi.

Seija

Vertaan kirjaa Lundbergin kirjaan Jää, joka on parhaimpia kirjoja, mitä olen lukenut. Tämä ei yltänyt sille tasolle. Kirjan toisen puoliskon pitkät ’jaarittelut’ hieman kyllästyttivät.

Hannele

Hieno romaani, mutta päähenkilön tuskastuttava muiden ovimattona oleminen alkoi kyllästyttää ja ärsyttää ja välillä mietin, että jaksanko loppuun asti.

Leena

Viehättävä ja hieno, monivivahteinen kirja

Tarja

Hieman pitkästyttävä joiltain kohdin. Lukija on loistava!

Riitta

Huikea lukija!

Pia

Todella hienoa ihmisluonteen, tunteiden ja luonnon kuvauksia. Välillä olisi ollut tiivistämisen varaa. Krista Kosonen on suosikkilukijoitani.

Leena

👍

Minna

Erinomainen lukija!

Mirja

Julmankaunis kertomus

Marja