Kuninkaiden miekka

Kuninkaiden miekka

Tietoa kirjasta

The Last Kingdom -tv-sarjastakin tutun Uhtredin tarina jatkuu!

Bernard Cornwellin kirjasarjan 12. osassa Kuninkaiden miekka Uhtredin kohtalona on seistä kilpimuurin sydämessä kahden kuninkaan taistellessa.

Ensimmäinen vala sitoi Uhtredin kuningas Alfrediin. Toinen Æthelflaediin. Kolmas repii hänet nyt pois sukukodistaan, jonka voittamiseksi hän menetti niin paljon. Uhtredin on lunastettava lupauksensa, sillä hän on vannonut tappavansa kaksi miestä kuningas Edvardin kuoltua. Ja nyt kuningas tekee kuolemaa.

Väkivaltainen hyökkäys ajaa Uhtredin joukkoineen etelään, suoraan keskelle hurjaa kamppailua valtaistuimesta. Epävarmojen liittoutumien ja horjuvan uskollisuuden keskellä hän tarvitsee kaiken voimansa ja älynsä kukistaakseen vihollisista suurimman.

Kahden kuninkaan kootessa joukkoja toisiaan vastaan Uhtred vedetään mukaan taisteluun, josta vain toinen kruunupäistä voi selvitä hengissä.

Bernard Cornwell (s. 1944) on yksi suosituimmista historiallisten seikkailukertomusten kirjoittajista. Englantilaissyntyisen, nykyään Yhdysvalloissa asuvan Cornwellin onnistunut yhdistelmä vauhdikasta viihdettä ja tarkkoja historiallisia yksityiskohtia pitää hänen teoksensa bestsellerlistoilla vuosi toisensa jälkeen. Cornwellin romaaneja on myyty maailmanlaajuisesti yli 20 miljoonaa kappaletta ja Suomessakin jo lähes 80 000 kappaletta.

Uhtred-kirjojen pohjalta on myös tehty tv-sarja The Last Kingdom. Netflixissä nähtävillä olevasta sarjasta on suunnitteilla jo viides tuotantokausi.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kuninkaiden miekka