Kunniattomat

Kunniattomat

Tietoa kirjasta

Ahneimman oikeudella

Joona Keskitalon Kunniattomat jatkaa hävyttömän addiktoivaa, kansainvälistä huomiota saavuttanutta Tottelemattomat-rikosromaanisarjan tarinaa yhtiökumppaneista, joiden ydinliiketoiminta keskittyy rikollisten tietoturvaan. Kaikilla on nälkä, ja ahnein syö tieltään muut.

Pete, Lara ja heidän tyttärensä sekä Jonas elävät virkavallalta piilossa kurjassa parakissa Espanjan luoteisrannikolla. Rikollisten tietoturvaan keskittyneestä miljoonabisneksestä on jäljellä vain velkaa ja varastollinen vanhoja puhelimia.

Kotiparakin aaltopeltiseinät ovat yhtä kohmeessa kuin Bitcoinin kurssi. Pete ja Lara haluavat sijoittaa viimeiset varat käynnistääkseen yrityksen tuotannon uudelleen, mutta Jonas vahtii tiukasti tilejä. Kun Bitcoin lopulta ampaisee pilviin, Jonaksen suuruudenhullut suunnitelmat uhkaavat romahduttaa koko valheiden ja petoksien varaan rakennetun korttitalon. Samaan aikaan Helsingissä Kontulan ostarilla pakkaa on taas sekoittamassa kaikkien villikorttien kuningas, vankilasta vapautunut Max, joka aikoo rikastua vasikoimalla kaikki ja kaiken.

Tottelemattomat-rikosromaanitrilogian toisessa osassa kunniattomat miehet ja naiset luovat nahkaansa ja syntyvät uudelleen. Kuka parempana, kuka pahempana kuin koskaan ennen.

Joona Keskitalo (s. 1992) on syntyjään oululainen ja asuu nykyisin perheineen Espoossa. Keskitalon työuraan on mahtunut kaikkea varastohommista urheilijoiden managerointiin ja markkinointiyrityksen tuotekehittelyyn.

Helmikuussa 2024 ilmestyvä Saari, joka repesi on Keskitalon neljäs romaani, ja se aloittaa uudenlaisen rikosromaanisarjan, jonka osia sitoo yhteen ajatus syrjäisillä kylillä eri puolilla Suomea tapahtuvista rikoksista ja niiden ratkaisemisesta paikallisen yhteisön värikkäiden hahmojen voimin. Sarjan osat voi lukea missä järjestyksessä tahansa.

Joona Keskitalolta on aiemmin julkaistu Tottelemattomat-rikosromaanitrilogia, joka herätti kansainvälistä kiinnostusta heti ensimmäisellä osallaan ja sen saksankieliset käännösoikeudet ostettiin ennätysajassa. Koko trilogia on myös optioitu tv-sarjaksi, ja siinä ovat ilmestyneet osat Tottelemattomat, Kunniattomat ja Rottien kuninkaat.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kunniattomat