Kuolema telaketjuilla

Kuolema telaketjuilla

Tietoa kirjasta

Hassel kuvaa sotaa sekä päähenkilön että kertojan silmin. Kirja kertoo rikollisista, sotaoikeuden tuomitsemista ja poliittisesti epäluotettavista sotilaista koostuvan 27. rangaistusrykmentin urotöistä, kun Saksa oli hävinnyt Stalingradin taistelun ja aloittanut perääntymisen.

Kuolema telaketjuilla raivaa tiensä venäläisten arojen halki loputtomalta tuntuvassa hyytävässä pakkasessa. Tuhannet pakolaiset täyttävät tiet ja matalalla lentävät venäläiset pommikoneet muuttavat elämän loputtomaksi painajaiseksi. Kuolema telaketjuilla kuuluu tanskalaisen Hasselin (1917-2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.

Kirjan pohjalta on tehty elokuva vuonna 1987, Kuolema telaketjuilla. Alkuperäinen nimi on The Misfit Brigade.

Sven Hassel syntyi 1917 Fredriksborgin pikkukaupungissa Tanskassa. Nuorena miehenä Hassel pestautui Saksan armeijaan. Sodan todellisuus oli karumpaa kuin nuori ja kokematon Hassel oli osannut kuvitellakaan. Lopulta hän yritti paeta ja sen seurauksena hänet siirrettiin rikollisten ja toisinajattelijoiden muodostamiin rangaistusjoukkoihin. Hasselin tie vei vankileirille, jossa hän aloitti muistelmiensa kirjoittamisen.

Rumputuli kuuluu tanskalaisen Sven Hasselin (1917−2012) 14-osaiseen sotakirjojen sarjaan. Hänen kirjojaan on käännetty yli 22 kielelle ja niitä on myyty yli 53 miljoonaa kappaletta ympäri maailman.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kuolema telaketjuilla