Kurkikuiskaaja- Riitta Saarinen

Arvostelu 4.3
3h
180 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kurjet eivät unohda. Ne huutavat tervehdyksen tullessaan paikalle.

Kurkikuiskaajaksi kutsuttu Jouko Alhainen on huolehtinut kotitilallaan kymmenistä siipirikoista tai orvoksi jääneistä kurjista, joista osa on voinut palata luontoon. Lentokyvytön Kookka on ollut Joukon hoivissa vuodesta 1993 lähtien.

Kurkikuiskaaja lukee kurkia ja niiden ääniä, eleitä ja ilmeitä kuin avointa kirjaa. Linnut voivat viestittää niin nälkää, pitkästymistä ja turhautumista kuin iloa ja surua. Jouko on nähnyt, kuinka kurki voi surra puolisonsa tai poikastensa menetystä viikkokausia.

Kiinnostus luontoon ja luonnonsuojeluun heräsi Joukossa jo lapsena. Ensimmäisen lintutorninsa hän rakensi kotijärven rantaan voidakseen havainnoida lintuja paremmin. Sen jälkeen hän on rakentanut ja suunnitellut lintutorneja ympäri Suomea Hangosta Inariin.

Lintumies toimii luontoyrittäjänä Kangasalan Pohtiolammella, joka tunnetaan kalalammilla vierailevista sääksistään. Vuosien mittaan hän on rengastanut tuhansia lintuja ja kerännyt tutkimustietoa monista lintulajeista. Jouko oli yksi niitä harvoja paikallisia, jotka olivat mukana Forssan Koijärvellä vuonna 1979, kun ympäristöaktiivit halusivat estää lintujärven kuivattamisen. Järvi oli hänelle jo lapsuudesta tuttu retkeilykohde. Kirjan kuvista vastaa Tapio Tuomela.

Toimittaja Riitta Saarinen on tutustunut Jouko Alhaiseen kirjoittamiensa lehtijuttujen kautta. Kuvaaja Tapio Tuomela on taas tuntenut Alhaisen vuosikymmenten ajan ja ollut mukana lukuisilla yhteisillä linturetkillä.

Kirjailija(t):
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
3h
Sivut:
180
Kielet:
suomi
Julkaistu:
30.8.2022
Äänikirjan kustantaja:
Docendo
ISBN Äänikirja:
9789523824782
E-kirjan kustantaja:
Docendo
ISBN e-kirja:
9789523825352

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kurkikuiskaaja – Äänikirja, E-kirja

Arvokasta tietoa mukavasti paketoituna. Ainutlaatuinen teos. Kiitän. Kohtaamiseni kurkien kanssa saivat nyt uutta ymmärrystä.

Sari

Kirja oli mielenkiintoinen, mutta luulin että lukija oli robotti johtuen sanojen nurinkurisesta painotuksesta. Hyvin epämiellyttävää. Muutoin lukija oli hyvä, tämä erikoisuus pilasi kokonaisuuden. Pidemmän kirjan olisin jättänyt kesken.

Tiina

Tykkäsin. Paljon opittavaa linnuista.

Pirjo

Olisin kaivannut vielä enemmän kertomista kurkien jokapäiväisistä tekemisistä

Eija

Mainio kirja!

Turo

Arvostan suuresti toimintaa eläinten ja luonnon hyväksi. Hieno kirja varmaan. En vain pystynyt kuuntelemaan lopuun koska muuten hyvä lukija painotti sanat väärin. Paino on vain sanan ensimmäisellä tavulla. Ei siis näin (esimerkki) PUna RINta. Kyllä, tiedän olevani nipottaja

Suvi