Kutsumaton

Kutsumaton

Tietoa kirjasta

Hauska ja haikea romaani eksien, nyksien ja bonusperheenjäsenten elämästä

Hannan Vellingin uutuusromaani Kutsumaton kertoo perheen hajoamisesta ja uuden syntymisestä. Toisen murhe on toisen onni, vaan miltä tuntuu ottaa vastuu molemmista?

Mikon ja Mirjan liitto on kestänyt, vaikka Mikolla on ollut irtosuhteita, merkityksetöntä seksiä. Mikon aikomukset ovat hyvät. Hän haluaa sitoutua, hän haluaa olla kunnollinen perheenisä. Mutta riittääkö se, kun kotiovelle tulee Siru, kiihottava mahdollisuus kaikenlaiseen uuteen?

Sirun sydämessä on tyhjiä kohtia, jotka Mikko täyttäisi täydellisesti. Turvaa, check. Isähahmo Topi-pojalle, check. Rakkautta, todellakin check. Mikko antaisi kaikkea sellaista, mitä Topin isä ei koskaan antanut, ja enemmänkin. Paljon enemmän, kuten kaikki ne uusperhekuvion ihmiset, jotka tulevat osaksi uutta elämää kutsumatta.

Kutsumaton on ihmissuhderomaani, joka kertoo perheen hajoamisesta ja uuden syntymisestä. Toisen murhe on toisen onni, vaan miltä tuntuu ottaa vastuu molemmista? Tarinaan tuovat kontrastia Sirun sisustuslehtiin kirjoittamat utuisenunelmaiset artikkelit epätodellisista onneloista ja Mirjan kermavaahdonkepeät kakkublogikirjoitukset, joissa voi maistaa menetyksen kipeyden ja karvauden.

Hanna Velling (s.1969) on helsinkiläinen kirjailija, joka työskentelee myös copywriterina, vapaana toimittajana ja tarinankertojana. Keväällä 2024 ilmestyvä Pieni puoti Punavuoressa on hänen viides romaaninsa. Aiemmin Vellingiltä ovat ilmestyneet teokset Kirjosieppo, Kutsumaton, Välikausia sekä Siivousta ja sydämen asioita.

Kirjoittamiselta liikenevän ajan Velling käyttää lukemiseen, mökkeilyyn ja kävelylenkkeihin pienen koiransa kanssa, mutta silloinkin ajatukset uppoutuvat usein tarinoihin, jotka ovat vielä kirjoittamatta.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kutsumaton