Kutsumus- Kreetta Onkeli

100 E-kirjan
bookCoverFor

Yhteenveto

Haluatko kirjailijaksi? Lue ensin Kutsumus.

Kirjailijan ammatti on kutsumusammatti. Kirjailija odottaa kirjansa pelastavan maailman. Hän on yliherkkä, sulkeutunut, tai kiivas. Hän luulottelee suuria. Ja niin hänen onkin tehtävä.

Kutsumus ei ole taivaankappale, joka lähestyy kirjailijaa valon nopeudella. Kirjailijaksi ei synnytä. Kirjailijaksi ajaudutaan. Elämä tekee sen ihmiselle. Tai ihminen tekee elämästään sellaisen, ettei voi kuin kirjoittaa.

Sanelma Salminen on ajautunut kirjalliselle uralle. Hän kirjoittaa lyhyitä teoksia, joihin hän ammentaa sekä omasta että läheistensä elämästä, ilman suurempaa menestystä. Kirjoittaminen on vaikeaa, eikä siitä saa kiitosta. Sanelma kaipaa suurta kutsumusta, niin kuin Vesa-Matti Loirilla.

Sitten Sanelman ystävä Gunnevi kirjoittaa mielijohteesta runokokoelman Postia terveyskeskuksesta, josta tulee valtava menestys. Yhtäkkiä Gunnevi saavuttaa kaiken, mitä Sanelma on havitellut koko uransa.

Kreetta Onkeli (s. 1970) on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja ja kolumnisti. Hänelle on myönnetty Kalevi Jäntin palkinto 1997 ja Finlandia Junior 2013. Parhaiten Onkeli tunnetaan esikoisromaanistaan Ilonen talo (WSOY 1996), jossa Onkeli tarkasteli alkoholismia lapsen silmin.

Kirjailija(t):
Muoto:
E-kirja
E-kirjan sivumäärä:
100
Kielet:
suomi
Julkaistu:
14.1.2022
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510467886

© WSOY (E-kirja)