Kuudennen kerroksen nainen- Tiina Raudaskoski

Arvostelu 3
8h 13min
185 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Kun lapsi kaapataan Pariisissa, eurooppalainen rakkauden kaupunki paljastaa raadollisimmat kasvonsa.

Erään riidan päätteeksi Bastian Chapon jättää vaimonsa ja vie lapsen mukanaan. Hän kertoo kaikille, että hänen vaimonsa Tiina Är on mielenvikainen alkoholisti, joka ei sovi äidiksi.

Viranomaiset eivät kuuntele suomalaista Tiinaa. Edes kotitalon alakerrassa kyyläävä portinvartija, rouva Tombola ei suostu luovuttamaan postia kuudennen kerroksen kalpealle naiselle. Mutta virastojen odotusauloissa, metrotunneleissa ja rappukäytävissä Tiina Är kohtaa heitä, joilla on vielä sydän paikallaan.

Tiina Raudaskosken omakohtaisista kokemuksista syntyi romaani, jossa arki muuttuu absurdiksi ja maailma niin hulluksi, että itkettää ja naurattaa.

Tiina Raudaskoski (s. 1977) valmistui Teatterikorkeakoulusta dramaturgiksi 2001. Hänen näytelmiään on esitetty Ylioppilasteatterissa ja Q-teatterissa ja hänen esikoisromaaninsa Eberhard Millerin muotokuva ilmestyi vuonna 2005. Pian sen jälkeen Raudaskoski muutti Pariisiin, missä hän kävi läpi vuosien taistelun lapsensa huoltajuudesta. Samalla hän opiskeli oikeustieteen maisteriksi Pantéon-Sorbonnen yliopistossa ja suoritti asianajajatutkinnon.

Nykyään Tiina Raudaskoski asuu lääkäripuolisonsa ja lastensa sekä kolmen kissan ja kahden hevosen kanssa maaseudulla Pariisin liepeillä.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
8h 13min
Sivut:
185
Kielet:
suomi
Julkaistu:
14.3.2022
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510479537
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510479520

© WSOY (Äänikirja)

© WSOY (E-kirja)