Kypros

Kypros

Tietoa kirjasta

Miellyttävää lentoa!

Kiehtovasti pulppuileva taiteilijaromaani kurkistaa kansainvälisen runofestivaalin kulisseihin ja kirjailijan työn ytimeen. Kypros kertoo kohtaamisista, luovuuden lähteistä, merkitysten etsimisestä ja kielen aavalla valtamerellä purjehtimisesta.

"Olisi pitänyt ostaa saman tien kaksi turkoosia huivia, Raita ajatteli myöhemmin. Jos hukkaisi ainoansa, ei koskaan saisi kasvoilleen samanlaista hehkua.

Eikä hän takuulla halunnut toista kertaa matkustaa sinne, ei basaariin eikä Nikosiaan, hän ei ylipäätään halunnut palata enää koskaan koko Kyprokselle."

Suomalainen kirjailija Raita on saapunut runofestivaaleille, tällä kertaa Kyproksen jaetulle saarelle. Onhan maisemanvaihdos taiteilijalle elinehto, joka pitää valppaana. Kansainvälisen festivaalin tuoksinassa Raita seurustelee poeettojen kanssa, hämmentyy kulttuurieroista, tiristyy hammamissa ja tekee merkkipäivänsä aattona eräänlaista välitilinpäätöstä. Jos kirjoittamisesta katoaa ponnin, mitä jää jäljelle?

Samaan aikaan Raita muistelee ympäri maailmaa tekemiään runoreissuja ja kohtaamisiaan runoilijoiden globaalin heimon kanssa. Kuinka kauas on matkustettava tullakseen nähdyksi tai nähdäkseen lähelle?

Riina Katajavuori (s. 1968) on helsinkiläinen runoilija ja kirjailija. Hänen runojaan on käännetty noin kolmellekymmenelle kielelle. Katajavuoren viimeisimmät aikuisille kirjoitetut teokset ovat romaanit Kypros (2021) ja Wenla Männistö (2014) sekä runokokoelma Maailma tuulenkaatama (2018).

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kypros