Kyynelten kallio- Teemu Keskisarja

Arvostelu 4.2
11h 19min
bookCoverFor

Yhteenveto

Pappilanrengit Heikki Mikonpoika ja Heikki Heikinpoika ovat Suomen ensimmäiset nimeltä tunnutut homot. Heidät poltettiin roviolla Taivassalon pitäjässä kyynelten kallioksi sanotulla mestauspaikalla vuonna 1665.

Kuudessa itsenäisessä kertomuksessa Teemu Keskisarja tutkailee Suomen historiaa ajattomien ihmiskohtaloiden kautta. Nykyaika luulee keksineensä sukupuolisuuden sateenkaaren, koulu- ja työpaikkakiusaamisen tai monikulttuurisuuden, mutta mikään ei ole uutta auringon eikä edes Pohjantähden alla. Hyvässä ja pahassa oli suomalainen valmis jo menneisyyden maalaiskylässä, siellä mistä jokseenkin kaikki ajatustottumuksemme juontuvat trendihömpötyksistä riippumatta.

Kyynelten kallio ei teoretisoi eikä sovita uusia vaatteita asioille, jotka ovat perusolemukseltaan alastomia. Seksin ja väkivallan tarinoista raottuu räppänä arkielämän historiaan. Päähenkilöt ovat tavallisia ihmisiä, jotka kulkeutuvat epätavallisiin tilanteisiin. Korkeakulttuurin salongit on koluttu jo tuhannesti - nyt on kysymys Junttilan talon pihamaasta ja siitä minne johtivat paljaiden jalkojen jäljet lumessa aamulla 17. helmikuuta 1756.
Kirjailija(t):
Lukija(t):
Muoto:
Äänikirja
Äänikirjan kesto:
11h 19min
Kategoriat:
Kielet:
suomi
Julkaistu:
9.3.2020
Äänikirjan kustantaja:
Siltala
ISBN Äänikirja:
9789522347039

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Kyynelten kallio – Äänikirja

Teemun ja muidenkin historioitsijoiden tuotannon useasti kahlanneena nousee tämän kirjan ensimmäinen kertomus kruununjalokiveksi. Syy on ajanoloon nähden harvinainen tapahtumasarja, rakkauden, manipuloinnin, pahuuden keitos. Teemu on tässä antanut näytteen miksi en historiaan kyllästy.

Otso

No huh huh mitä juttuja!! Tämän vois kuunnella uudestaan!!

Pirita

Monia tarinoita ja anekdootteja sisältävä kirja, joka auttaa hyvin pääsemään kiinni 1700-luvun olemukseen, vaikka keskittyykin paljolti seksuaalirikollisiin, sekaantujiin, sodomiitteihin.

Jukka

Taas hyvä!

Olen tykännyt joka ikisestä kirjasta, jonka olen Keskisarjan tuotannosta kuunnellut / lukenut. Niin tästäkin!

Katja

Mielenkiintoinen kirja tavallisten suomalaisten arjesta sekä rikos- ja oikeuskäytännöistä 1600-luvulla.

Emilia

Kannatta lukea

Hyvä

Jouni Sakki

Taattua Keskisarjan laatua. Mielenkiintoista historiakertomusta ja todella hyvä lukija.

Merja