Lähdin veljen luo

Arvostelu 4
9h 28min
200 Sivua
Jana Kippo
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kuin Pieni elämä pohjoisessa

Karin Smirnoffin ylistetty esikoisromaani saa lukijan vuoroin itkemään, vuoroin nauramaan.

”Onko tämä tarina kauhea? On kyllä. Ja ei. Se on myös jännittävä, viihdyttävä ja erittäin hauska. Ennen kaikkea se on superdebyytti.” Upsala Nya Tidning

Jana astuu bussista suoraan lumimyrskyyn maaseudulla kaukana kaikkialta. Kotikylässä kaikki on niin kuin ennenkin: veli aikoo juoda itsensä hengiltä, Maria on löytynyt kuolleena, Johnin silmät ovat kuin avaruuden mustat aukot ja kotipalvelu saa uuden työntekijän, joka on lyönyt isäänsä heinähangolla. Karin Smirnoffin epätavallinen kerronta ja polveileva juoni kuljettavat lukijaa läpi Janan elämän solmukohtien tarinassa täynnä vaiettuja salaisuuksia, väkivaltaa, huumoria ja rakkautta. Lähdin veljen luo oli sensaatio Ruotsissa. Kiehtova, mukaansatempaava ja kirjallisesti korkeatasoinen romaani on erilainen sukutarina, joka nousi yli 100 000 kappaleen myynnillä bestselleriksi ja pääsi arvostetun August-palkinnon ehdokkaaksi.

Karin Smirnoff (s. 1964) työskenteli toimittajana kunnes kyllästyi ja osti puutavarayrityksen Piitimestä Pohjois-Ruotsista. Hän on käynyt Lundin yliopiston kirjoittajakoulun, missä esikoisromaani Lähdin veljen luo sai alkunsa. Se oli August-palkintoehdokkaana vuonna 2018. Trilogian toinen osa Viedään äiti pohjoiseen ilmestyy suomeksi 2022.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Outi Menna

Muoto:

Osa:

1

Äänikirjan kesto:

9h 28min

Sivua:

200

Kielet:

suomi

Julkaistu:

11.2.2021

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520425296

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520425302

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Lähdin veljen luo –
E-kirja, Äänikirja

Yleensä en pidä kerronnasta, joka pomppii eri aikakausien välillä, mutta tässä tarina oli kerrottu niin, että jokainen yksityiskohta nivoutui tarinaan kuin täydentäen palapelin pala kerrallaan. Kertomus oli kuin tuli, joka polttaa, muttei syö kuitenkaan. Raastava tarina täynnä toivoa ja anteeksiantoa.

Johanna

Rankka ja erilainen teos. Mitään naurettavaa en esittelytekstin perusteella tästä löytänyt. Synkkiä ihmiskohtaloita. En aio jatkaa seuraavaan osaan.

Maarit

Omintakeinen kerronta, sukeltaa huikeasti kansan syviin riveihin, kaikkeen rumuuteen ja sen alta pilkistävään kauneuteen

Heikki

Hyvä

Minna