”Herkullisen kieroutunut.” BookMarks

Ikoninen psykologinen trilleri! Hurmaavan kylmäverinen nuori herra Ripley on saanut vuosien varrella lukuisia jäljittelijöitä – mutta on vain yksi ainoa Ripley.

Tom Ripley tehtailee pieniä veropetoksia New Yorkissa, vaikka tietää olevansa luotu jotain suurempaa varten. Kun herra Greenleaf lähestyy Tomia ja pyytää hakemaan tuhlaajapoikansa kotiin Euroopasta, Tom tarttuu tilaisuuteen. Anteliaan matkakassan turvin Tom pääsee Italian Mongibelloon. Hän kohtaa Dickie Greenleafin, jolla on kaikkea, mitä Tomilta puuttuu. Voi jospa Tom voisi olla kuin hän! Pukeutua tyylikkäästi, matkustella ja nauttia elämästä! Tom ystävystyy Dickien kanssa, mutta pian rahat alkavat ehtyä. Tomin on keksittävä ratkaisu, ja tottahan neuvokas nuori mies sellaisen löytää.

Patricia Highsmith (1921–1995) tunnetaan älyllisen, psykologisen jännityksen luojana. Hänen tunnetuimpiin teoksiinsa lukeutuu Ripley-sarjan lisäksi muun muassa Hitchcock-elokuvanakin tunnettu Muukalaisia junassa. Ripley-romaaneista on tekeillä tv-filmatisointi, jota tähdittää Uuden Sherlockin Moriartyna tunnettu Andrew Scott.

*

”Yksi kaikkien aikojen suurimmista psykologisista trillereistä.” BookMarks

”Highsmithin luomus puhuttelee vahvasti nykypäivän lukijaa.” Guardian

”Akrobaattinen ja koukuttava lukuelämys, terävää, ovelaa ja hetkittäin erittäin kaunista proosaa. Kirjassa on lämmin sää ja kauniita ihmisiä, joista ainakin yksi on selkeästi moraaliton, mutta hämmentävän sympaattinen.” LitHub

”Highsmithin tarina laskelmoidusta itsensä uudelleenluomisesta on edelleen relevantti.” New York Times

Näytä lisää