Lapinlahden Linnut

Miksei asioista puhuta

Arvostelu 4.2
18h 50min
372 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Kiroillaan, ryypätään ja ollaan munasillaan.

Hyppää mukaan poskettomalle vuoristorata-ajelulle riemukkaiden kiertuetoilailujen, katkerien erotilitysten sekä sketsien ja kappaleiden hersyvien syntytarinoiden keskelle.

Kirja kertoo suorasti ja arkailemattomasti suomalaisen rockmusiikin ja sketsiviihteen saralla täysin ainutlaatuisen ryhmän koko uskomattoman tarinan. Teatteria ja musiikkia yhdistävän yhtyeen hulvaton konsepti on säilynyt uniikkina näihin päiviin asti. Hulluttelun taustalla väijyi kuitenkin aina vakava aate: Lapinlahden Linnut hyökkäsivät sortajia vastaan ja olivat poikkeuksetta pienen ihmisen puolella.

Lapparit syntyi kadulle 40 vuotta sitten. Helsingin Ylioppilasteatterin nuoret miesnäyttelijät keksivät raahata kadulle läjän eriskummallisia soittimia ja valloittivat anarkistisilla performansseillaan kansan sydämen. Pian ryhmää vietiin viinanhuuruisessa höykytyksessä studioon, televisioon ja tuhansille esiintymislavoille.

Euforista huumaa seurasi kuitenkin vääjäämätön alkuperäismiehistön tuho. Räiskyvät persoonat ottivat rajusti yhteen, ja miehet päätyivät keskenään verisiin turpakäräjiin. Päätään nostivat kateus, ahneus ja katkeruus. Alkoi erojen kimara. Lintujen 40-vuotinen taival on pitänyt sisällään myös murhetta, sillä ryhmä on menettänyt parvestaan jo kaksi perustajajäsentä, Timo Erängön ja Heikki Salomaan.

Lapinlahden Linnut – Miksei asioista puhuta on uraauurtava teos, jossa pääsevät ääneen kaikki yhtyeessä vaikuttaneet jäsenet sekä lukuisat taustavaikuttajat.

Timo Rossi (s. 1986) on työskennellyt ohjaajana ja käsikirjoittajana tv-sarjoissa Satuhäät, Unelmahäät ja Muuttopäiväkirjat. Hän teki pro gradu -tutkielmansa Mies ja maskuliinisuus Lapinlahden Lintujen rocklyriikassa Tampereen yliopistossa vuonna 2012. Lapinlahden Linnut -kirja on hänen esikoisteoksensa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

18h 50min

Sivua:

372

Kielet:

suomi

Julkaistu:

21.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523826465

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523826458

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Lapinlahden Linnut – Äänikirja, E-kirja

Kyynelten läpi kirjoitan nämä kirjaimet: KIITOS TÄSTÄ!!

Tomi

Erinomaisen loogisesti, hienosti ja kaunistelematta kirjoitettu teos suomalaisesta kulttiyhtyeestä. Vierikon löysä puhetyyli sopii erinomaisesti kokonaisuuteen.

Mika

Hyvä läpileikkaus, sain mitä odotin

Jere

Hieno, ja erilainen bändihistoriikki. Pitkä kuuntelukokemus jossa todella rehellistä tekstiä. Ei todellakaan ollut mikään pelkkä toistensa kehumiskilpailu. Nautin kovasti ja Vesa Vierikkö oli lukijana mainio.

Ilkka