Laululinnut

Laululinnut

Tietoa kirjasta

Upeasti kirjoitettu, liikuttava romaani. Lefterin fanit eivät tule pettymään. Publishers Weekly

Nisha on matkustanut merten halki Sri Lankalta Kyprokselle voidakseen tarjota tyttärelleen tulevaisuuden. Päivästä toiseen hän hoivaa Petran tytärtä; iltaisin hän hoivaa omaa lastaan puhelimen hehkuvan näytön välityksellä.

Yiannis saa elantonsa pyydystämällä Afrikasta Eurooppaan matkaavia, suojeltuja pikkulintuja ja myymällä niitä mustassa pörssissä. Hän haaveilee toisenlaisesta elämästä ja avioliitosta Nishan kanssa. Eräänä päivänä Nisha lähtee ulos ja katoaa. Kukaan ei välitä ulkomaalaisen kotiapulaisen katoamisesta, paitsi Petra ja Yiannis, jotka ryhtyvät etsimään Nishaa. He tapaavat naapuruston muita kotiapulaisia, Nishan ystäviä, ja joutuvat kasvokkain siirtolaisuuden synkemmän todellisuuden kanssa. Se, mitä he löytävät, muuttaa heidät ikiajoiksi.

Lefteri pureutuu uudessa romaanissaan jälleen unohdettuihin ihmiskohtaloihin uutisotsikoiden takana. Hänen taitava tarinankerrontansa pitää otteessaan ja koskettaa syvältä. Sekä Laululinnut että Lefterin aiempi romaani Aleppon mehiläistarhuri ovat olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Laululinnut