LEGO

Kuinka tanskalaissuku valloitti maailman

- Jens Andersen

Arvostelu 4.1
13h 20min
455 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Maailman rakastetuimman lelubrändin ja sen omistajasuvun tarina.

”Tarina muovipalikoista, jotka ovat pitäneet pystyssä koko sukua ja kokonaista kaupunkia jo vuosisadan ja kauas tulevaisuuteen, on tyrmistyttävän jännittävä.” – Weekendavisen

Kun Ole Kirk Christiansen vuonna 1915 perusti puusepänverstaan tanskalaiseen Billundin pikkukaupunkiin, ei kukaan olisi voinut kuvitellakaan, että siitä kehittyisi maailman suurin lelunvalmistaja.

Sadat miljoonat ihmiset ovat leikkineet LEGO-palikoilla, mutta legendaarisen leluyrityksen tarina on useimmille tuntematon. Yritystä hallinnoiva suku on pysytellyt poissa julkisuudesta, mutta nyt Olen pojanpoika Kjeld Kirk Kristiansen avaa Jens Andersenille ensi kertaa perheen historian, yrityksen ylä- ja alamäet sekä valtavat LEGO-arkistot.

Kristiansenin suvun ja pienten muovipalikoiden tarina on vangitsevaa luettavaa. Kirjan runsas, aiemmin julkaisematon kuvitus on peräisin suvun yksityisarkistosta.

”LEGO - Kuinka tanskalaisuku valloitti maailman on hienoa luettavaa. Sen tavasta yhdistää yrityksen, yksilöiden ja Tanskan historia pitäisi ottaa oppia.” – Berlingske Tidende

Jens Andersen on tanskalainen kirjailija ja pohjoismaisen kirjallisuuden tohtori. Hän on kirjoittanut useita palkittuja teoksia, mm. Hans Christian Andersenin, Tanskan kuningatar Margareetan, kruununprinssi Frederikin ja Astrid Lindgrenin elämäkerrat.

Kirjailija(t):

Kääntäjä(t):

Katarina Luoma

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

13h 20min

Sivua:

455

Kielet:

suomi

Julkaistu:

31.10.2022

Äänikirjan kustantaja:

Minerva

ISBN Äänikirja:

9789523755697

E-kirjan kustantaja:

Minerva

ISBN e-kirja:

9789523755680

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle LEGO – Äänikirja, E-kirja

Nice

Tappi

Kirjassa lueteltiin Legojen historian vaiheita, ihmisten nimiä ja budjettien numeroita. Jonkinlaista kuvausta ihmisten piirteistä oli ja taustalle kuvattiin kaunis tavoite luoda kaikille lapsille mahdollisuuksia kehittävään, onnelliseen leikkiin. Jäin kaipaamaan väriä, jota olisi tullut vaikkapa anekdooteista ja joidenkin lelujen kuvailemisesta tarkemmin. Asiapitoinen mutta yksitoikkoinen teksti.

Terttu

Nice story of the interesting company

Juha

Mielenkiintoinen!

Jonna