Lena von Martens - Kaikki minun roolini- Seppo Porvali

Arvostelu 3.6
5h 3min
Tositarinoita elämästä
bookCoverFor

Yhteenveto

Lena Ressler voitti Elokuva-Aitan Vuoden kauneimman tytön tittelin, hänestä tuli valokuvamalli, mannekiini ja tv-tähti. Lena solmi avioliiton suomenruotsalaisen boheemikirjailija Peter von Martensin kanssa ja pari muutti pois Suomesta, ensin Espanjan Teneriffaan, sieltä Pariisiin ja viimein Roomaan. Pariisissa hänestä kehittyi kansainvälinen valokuvamalli, jonka elokuvaohjaaja Roger Vadim löysi filmiinsä. Suora vana huipulle jatkui Lenan saadessa barbaariprinsessa Xenian roolin amerikkalaisen ohjaajan Anthony Mannin historiallisessa spektaakkelissa Rooman valtakunnan tuho.

Mutta omalle elämälle ei pysty kirjoittamaan käsikirjoitusta. Aviomies Peter osoittautui alusta lähtien väkivaltaiseksi alkoholistiksi, joka tuhlasi Lenan ansaitsemat rahat. Lena yritti itsemurhaa, päätyi avioeroon ja viimein italialaisen mafioson aviovaimoksi Roomaan. Välttyäkseen vankilalta mies pakotti Lenan prostituoiduksi. Ensimmäinen asiakas oli tuottaja, jonka elokuvassa Lena oli esiintynyt.

Yli 40 ulkomaisessa elokuvassa esiintyneen Lena von Martensin Kaikki minun roolini on kipeä kuvaus ihmiskohtalosta, jolle ensin annetaan kaikki ja lopulta viedään kaikki. Armottomuudessaan se paljastaa niin filmi- kuin mallimaailman erikoisuudet täydessä alastomuudessa.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja

Osa:

17

Äänikirjan kesto:

5h 3min

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

17.5.2021

Äänikirjan kustantaja:

Lind & Co

ISBN Äänikirja:

9789179954567

© Lind & Co (Äänikirja)

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Lena von Martens - Kaikki minun roolini – Äänikirja

Tosi hyvä ja mukaansa tempaava tarina! Tykkäsin.

Mila

Mielenkiintoinen, tapahtumarikas elämä, joskin olisin suonut sen olevan välillä helpompaa.Miehien suhteen olisi pitänyt olla järkevämpi eikä alistua.

Mila