Lilla stjärna- John Ajvide Lindqvist, John Ajvide Lindqvist

Arvostelu 4
15h 58min
485 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Av författaren till bästsäljaren "Låt den rätte komma in"

Lilla Stjärna är berättelsen om två flickor.

Under en svamputflykt hittar svensktoppsartisten Lennart ett spädbarn nedgrävt i en plastpåse. Han räddar flickan till livet och hennes första skrik gör honom stum. Ur den lilla kroppen stiger en serie perfekt träffade toner. Han tar med flickan hem och gömmer henne i källaren. Hennes obefläckade musikalitet ska ge hans liv mening.

Hon är Flickan med den gyllene håret.

Vid samma tid föds en annan flicka i en mellanstor svensk stad. Hennes liv rymmer inte många glädjeämnen. Hon upplever sig själv som grå och alldaglig med få begåvningar och ännu färre vänner. Hon tröstar sig med elaka hyss och trollande på olika nätforum.

Hon är Den andra flickan.

Så småningom korsas de två flickornas vägar. En brinnande vänskap växer fram, med förödande konsekvenser för alla som kommer i dess närhet.

Lilla Stjärna är en historia om kärlek och besatthet, om en röst ifrån en annan värld och idoldyrkan driven till sin spets. Hur långt är du villig att gå för den du beundrar över allt annat?

I Lilla Stjärna för John Ajvide Lindqvist ännu en gång in skräcken i ett vardagligt, samtida Sverige. Unga människor i en värld av bortvända vuxna försvarar sig med vad som finns till hands. Eldrivna verktyg, om så krävs. Det är hans mörkaste bok hittills och både känsliga läsare och älskare av Allsång på Skansen varnas.
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Äänikirjan kesto:
15h 58min
Sivut:
485
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
14.5.2010
Äänikirjan kustantaja:
Word Audio Publishing
ISBN Äänikirja:
9789186223434
E-kirjan kustantaja:
Ordfront
ISBN e-kirja:
9789174410433

© Word Audio Publishing (Äänikirja)

© Ordfront (E-kirja)