Livet går vidare

- Karin Wahlberg

Arvostelu 4.1
17h 58min
503 Sivua
Lasarettet
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

I Livet går vidare, andra delen i Karin Wahlbergs romanserie, återser vi människorna kring lasarettet i 50-talets Ekstad.

Doktorinnan Nancy Brandh väntar sitt tredje barn och förbereder flytten till nya huset. Det är mycket att se fram emot, inte minst frufridagen, Lennart Hylands påhitt, en dag vikt för husmödrarna, då deras äkta hälfter ska ta hand om barn och hushåll. Tyvärr verkar maken Egon mer än lovligt distraherad. Nog för att arbetet som överläkare är krävande men kvällarna blir ofta långa för Nancy med radion som enda sällskap.

På lasarettet oroar sig sjuksköterskeelev Ella-Kristin för Evelina Winnerstrand som kommit in med livshotande knivhugg i buken efter det otäcka överfallet på farstutrappan. Man vet inte vem gärningsmannen är och den lugna småstaden är skakad.

Med ett stort mått av nostalgi och tidsfärg målar Karin Wahlberg upp ett panorama över en småstadsvardag fylld av glädje och sorg.

”Livet går vidare är en fortsättning på romanen om Lasarettet (Än finns det hopp som kom ut 2013) som berör, underhåller och engagerar. Karin Wahlberg är en feministisk författare som fångar människan i alla hennes perspektiv. Samtidigt skildrar hon det svenska 50-talet på ett övertygande sätt. Det spirande men lite sköra hoppet inför en ny tid och en vilsenhet hur man skulle förhålla sig till den.

Livet går vidare är en roman jag har längtat efter och som inte bara infriar mina förhoppningar utan dessutom fördjupar ett varmt och empatiskt romanprojekt.”

/Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten

Kirjailija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

17h 58min

Sivua:

503

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

5.3.2015

Äänikirjan kustantaja:

Bonnier Audio

ISBN Äänikirja:

9789173489324

E-kirjan kustantaja:

Wahlström & Widstrand

ISBN e-kirja:

9789146225393