Lumotun metsän sisaret – Elämää Pohjois-Karjalassa amerikkalaisin silmin

Arvostelu 3.7
6h 57min
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Elettyään kaksikymmentäviisi vuotta New Yorkissa Naomi Moriyama ja hänen aviomiehensä ja kirjoituskumppaninsa William Doyle muuttivat seitsenvuotiaan lapsensa kanssa Suomeen, Pohjois-Karjalaan.

Hän saapui elämää muuttavaan tyyneyden, rauhan ja kauneuden maailmaan, joka on arvioitu maailman onnellisimmaksi maaksi. Karjalan sammalpeitteisistä metsistä ja kirkasvetisistä joista Naomi löysi herkullisen yrttien, marjojen, sienien ja kalojen maailman. Hän löysi myös jotakin, joka muutti hänen elämänsä – vahvoja naisia, joista tuli hänen sielunsisariaan.

Kun idyllinen kesä ja syksy väistyivät ja tilalle tuli Suomen pimeä ja kylmä talvi, Naomi kohtasi pelkonsa ja tulevaisuutensa. Perheensä ja uusien sisartensa kanssa vietetyn kuuden unohtumattoman kuukauden jälkeen hän huomasi elämänsä muuttuneen, ja hän löysi sisäisen voimansa. Sitten hän yritti lähteä, mutta palasi aina takaisin. Lähde mukaan matkalle taianomaiseen erämaahan ja liity lumotun metsän sisarkuntaan.

Naomi Moriyama varttui Japanissa, josta hän muutti Manhattanille ollessaan kaksissakymmenissä. Hän on USA:n ja Japanin välisen kaupan markkinoinnin ammattilainen. Naomi on kirjoittanut aviomiehensä William Doylen kanssa kolme tietokirjaa japanilaisesta kotiruoasta ja sen terveyshyödyistä, ja hän on toiminut myös tuomarina Food Networkin arvostetussa Iron Chef America -ohjelmasarjassa ja vieraillut The Today Show-, The View- ja The Dr. Oz Show -ohjelmissa.

William Doyle varttui New Yorkissa, ja hän on tuottanut tv-ohjelmia HBO:lle, PBS:lle, The History Channelille ja A&E:lle. Vuodesta 2015 lähtien hän on toiminut Fulbright-tutkijana Itä-Suomen yliopistossa, Rockefeller Foundation Bellagio Center Resident Fellow’na ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön neuvonantajana.

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Tapani Lahtinen

Äänikirjan kesto:

6h 57min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

17.12.2021

Äänikirjan kustantaja:

Readme

ISBN Äänikirja:

9789523734074

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Lumotun metsän sisaret – Elämää Pohjois-Karjalassa amerikkalaisin silmin –
Äänikirja

Mielenkiintoinen.

Marketta

Kuuntelin suomeksi, ja siinä tietenkin paljon meille hyvin tuttua omasta arjestamme ja historiastamme. Kirjan arvo onkin sen alkuperäisversiossa, joka on taatusti mielenkiintoinen Suomea ja suomalaisuutta tuntemattomille. Siinä nostetaan hyvin esiin olennaiset asiat suomalaisen arjen ja onnellisuuden taustalla.

Paula

Ensimmäinen tunti Suomen historian kertausta, hupsuja urheilulajeja sekä Marttojen toimintaa. En viitsinyt tuhlata arvokkaita kuunteluminuutteja yhtään enempää. Jäi kesken.

Aika turha kirja ainakin suomalaisen lukijan / kuulijan kannalta. On ihan mielenkiintoista kuulla, miten ulkomaalaiset kokevat Suomen, mutta tässä sitä samaa metsän mystisyyttä oli aika paljon liikaa ja moneen kertaan. Kirja myös poukkoili edes takaisin ja paikoitellen tuntui kuin se olisi koostettu yksittäisistä lehtiartikkeleista sen sijaan että olisi kirjoitettu suoraan kirjaksi. Lisäksi mukana oli outo ja varsin pitkä kuvaus JFK-lentokentän vieressä sijaitsevasta TWA-hotellista, jonka ainoa sidos kirjan muuhun sisältöön oli että se oli alun perin Eero Saarisen suunnittelema - tosin ei hotelliksi vaan lentokenttäterminaaliksi.

Seppo