Luominen ja evoluutio

Luominen ja evoluutio

Miten usko ja tiede kohtaavat

Tietoa kirjasta

Ihmisen alkuperää koskevat käsitykset vaikuttavat vääjäämättä ihmiskuvaan ja näkemykseen siitä, mitä hyvä elämä on. Ovatko ihminen ja maailma Jumalan aikaansaannoksia, vai onko elämä kehittynyt vähitellen ja omalakisesti? Voisiko evoluution ja luomisnäkemyksen vastakkainasettelu olla tarpeetonta? Kysymykset jakavat mielipiteitä voimakkaasti.

Luominen ja evoluutio on mukaansatempaava älyllinen tutkimusmatka luomisesta ja evoluutiosta käydyn keskustelun maailmaan. Sen kiintopisteenä on väittely evoluutiosta erityisesti kristinuskon piirissä, mutta samalla se käsittelee ylipäätään tieteen ja uskonnollisen uskon suhdetta.
Teoksessa sivutaan useita teologisia, filosofisia ja luonnontieteellisiä kysymyksiä, kuten syntiinlankeemusta, aurinkokeskisen maailmankuvan muodostumista, nuoren Maan kreationismia, älykästä suunnittelua ja toisaalta tiedeuskoa ja tiedekritiikkiä. Se auttaa lukijaa ymmärtämään omastaan poikkeavia ja oudoiltakin vaikuttavia käsityksiä ja haastaa näin muodostamaan omia perusteltuja näkökantoja.

E-kirja

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Luominen ja evoluutio