Luopiot

Luopiot

Tietoa kirjasta

Ryhmä Halme -sarjan toisessa osassa rikoksen jäljet ulottuvat itärajan taakse

Terävän psykologinen Luopiot jatkaa Pirulaisen aloittamaa rikosromaanisarjaa, jonka sydämenä on Lounais-Suomen poliisin erikoisyksikkö, Ryhmä Halme.

Rikoskomisario Halmeen puhelin soi. Soittaja on rikosylikonstaapeli Ann-Mari Forsman hänen erikoisryhmästään. Ann-Mari on löytänyt mökkinsä portailta jäätyneen, verisen ruumiin. Kuolleen taskussa on henkilöllisyystodistus, mutta tiimin lappeenrantalaisvahvistus Sergei Petrov tietää heti, etteivät henkilötiedot ole uhrin. Hän ei kuitenkaan hiisku siitä sanaakaan muille, ja siihen hänellä on syynsä.

Ann-Mari jäävätään tapauksen tutkinnasta. Sergei häipyy omin luvin seuraamaan murhan jälkiä Venäjälle. Kun kaksi on poissa pelistä, Halmeen tiimi nilkuttaa, ja uuden kihlakunnansyyttäjän haukankatseelta mikään epäkohta ei jää huomaamatta.

Luopiot jatkaa Pirulaisen aloittamaa rikosromaanisarjaa, jonka ytimenä on Lounais-Suomen poliisin erikoistiimi Ryhmä Halme. Tomas Gads kuvaa terävällä psykologisella silmällä niin rikostapauksia tutkivan poliisiryhmän keskinäisiä jännitteitä kuin rikoksen poluille päätyneiden mielenmaisemaa.

Kaisa Nummela (s. 1979, kirjailijakuvissa vaaleahiuksinen) asuu Iisalmessa ja Satu Roos (s. 1958) Mikkelissä. He ovat taustaltaan sosiaalipsykologeja, ja kummallakin on takanaan työvuosia teollisuuden alalta. Nykyisin Nummela toimii psykologina, ja Roos, joka on alun perin biokemisti, työskentelee työyhteisöasiantuntijana.

Yhdessä Nummela ja Roos ovat Tomas Gads. Hymytyttö on Gadsin kolmas teos, ja se jatkaa Ryhmä Halme -sarjaa, jossa ovat aiemmin ilmestyneet romaanit Pirulainen ja Luopiot. Sarjan ensimmäinen osa oli Savonia-palkintoehdokkaana vuonna 2019.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Luopiot