Luppoisten lukkoseppä

Arvostelu 4
8h 13min
206 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Hykerryttävä veijariromaani siitä, mitä onnellinen sattuma saa aikaan.

Helsinkiläisen enkelisijoittaja Korhosen moottoripyörä hajoaa uneliaan Luppoisten kylän lähellä. Korjausapu löytyy yllättäen kylän lukkosepältä, ja vieläpä sellainen, jossa Korhonen näkee bisnesmahdollisuuden. Alkaa kova kuhina: kun kuntaan syntyy uusia työpaikkoja, täytyyhän ihmisten jossain asuakin. Entinen savinen kesantopelto kaavoitetaan ja se kasvaa kokonaiseksi teknologiakyläksi, jota valtiokin ilomielin tukee sen ekoenergisyyden tähden.

Kylään muuttavat lukkosepän keksinnöstä innostunut moottoripyöräkerho MC Collectors sekä saateenkaariyhteisö Kallion Konklaavi, jotka löytävät yllättäen yhteisen sävelen. Kun bisneksestä on kyse, nerokas keksintö leviää maailmalle – mutta mitä käy entiselle leppoisalle Luppoisille?

Kalle Isokallio (s. 1948) on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 1996 ja toteuttanut vapauttaan kirjoittamalla yhteiskunnallisen veijariromaanin vuosittain. Ajan, joka kirjoittamiselta jää, hän käyttää lorvailuun, ellei satu musisoimaan johtamansa Åttopojat-orkesterin kanssa. Kirjoissaan Isokallio sijoittuu poliittisesti Orposta vasemmalle ja Marinista oikealle, kulloisenkin kirjan aiheesta riippuen. Teoksissa kyytiä saavat paitsi poliitikot myös muut valtaapitävät. Sankarin rooli on varattu maalaisjärkeä käyttävälle tavalliselle ihmiselle, ellei sitä sitten hetkellisesti lainata venäläiselle oligarkille, oman elämänsä tyhjästä rakentaneelle yrittäjälle tai jollekulle muulle, joka näkee miten asioiden pitäisi olla, ja panee ne kuosiin valtaapitävien harmiksi.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

8h 13min

Sivua:

206

Kielet:

suomi

Julkaistu:

10.5.2019

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520407940

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789513197087

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Luppoisten lukkoseppä – E-kirja, Äänikirja

Veitikkamainen kirja -pidin.

Riitta

Melko hyvä

Jukka

Kalle Isokalliolla on poikkeuksellinen kyky kirjoittaa älykkäästi, oivaltavasti ja erittäin viihdyttävästi, ollen samalla ajan hermolla.

Markku

Xx

Esko