Lynyrd Skynyrd

Etelän vapaat linnut

Arvostelu 3.9
7h 56min
221 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Southern rockin kulmakiven tarina kolmen kitaran voimalla!

Lynyrd Skynyrd on southern rockin kovin, jäljitellyin ja fanitetuin bändi, joka on myynyt yli 30 miljoonaa levyä. Esikoisalbumin 50-vuotisjuhlan kunniaksi ilmestyy ensimmäinen suomenkielinen kirja Etelän vapaista linnuista.

Seitsemän kertaa Suomessakin esiintyneen bändin ura on ollut kaikkea muuta kuin tasaista myötätuulta. Tylyt pakit yhdeksältä levy-yhtiöltä, läpimurto ja sitten kolme bändin jäsentä surmannut lento-onnettomuus lokakuussa 1977. Kymmenen vuoden tauon jälkeen bändi nousi tuhkasta ja sittemmin kolmen kitaran voimin juurevan rockin kestotähdeksi, vaikka tuoni on niittänyt soittajistoa.

Tätä kirjaa varten on haastateltu kymmeniä ihmisiä, bändin lähipiiriä ja faneja bändin synnyinsijoilla ja Suomessa. Uskomaton tarina on kyllästetty lukemattomilla yksityiskohdilla ja knoppitiedolla, jotka tarjoavat uutta ihmeteltävää piintyneimmällekin southern rock -fanille.

Millaisen perinnön Lynyrd Skynyrd jättää? Kadehdittavan albumikatalogin lisäksi ainakin lukemattomia Sweet Home Alabamaa ja Free Birdiä veivaavia coverbändejä mutta myös musiikinlajin, jota ilman Lynyrd Skynyrd olisi paljon vähemmän suosittu.

Janne Rönkkö (s. 1967) on toimittaja ja parantumaton Lynyrd Skynyrd -fani, joka omistaa kaikki bändin levyt, on nähnyt sen 12 kertaa keikalla ja viimeksi kiertänyt bändin kotikonnut Syvässä Etelässä tämän kirjan vuoksi.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

7h 56min

Sivua:

221

Kielet:

suomi

Julkaistu:

11.9.2023

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523826380

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523826373

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Lynyrd Skynyrd – E-kirja, Äänikirja

5 tähteä

Niklas Nyström