Maailma vailla loppua- Ken Follett

Arvostelu 4.5
51h 7min
1050 Sivut
Kingsbridge
bookCoverFor

Yhteenveto

Taivaan pilareitten itsenäinen jatko-osa neliosaisessa Kingsbridge-sarjassa.

Uuden ajan lähestyessä Englantia uhkaa sota Ranskaa vastaan ja mustaksi surmaksi kutsuttu paiserutto.

Pyhäinmiestenpäivänä vuonna 1327 neljä lasta pujahtaa Kingsbridgen katedraalikaupungista lainsuojattomia kuhisevaan metsään. Kesken villin jousipyssyleikin he joutuvat todistamaan, kuinka nuori takaa-ajettu ritari valmistautuu kohtaamaan kuolemansa. Ritari Thomas Langley uskoo lapsille salaisuuden, joka yhdistää aatelisveljesten, villakauppiaan tyttären ja nälkiintyneen näpistelijän kohtalonlangat ainiaaksi – verivalan voimalla. 1300-luvun Englanti ajautuu väistämättömästi sotaan mahtavaa Ranskaa vastaan. Lääketiede, kaupankäynti, arkkitehtuuri ja oikeuslaitos ottavat ennakkoluulottomia edistysaskeleita uuden ajan kynnyksellä, mutta vauras luostarilaitos vastustaa kiivaasti kaikkia muutoksia. Kohta saarivaltakuntaa uhkaa sotaakin hirveämpi onnettomuus, mustaksi surmaksi kutsuttu paiserutto… Taivaan pilareista tuttu, valtavin inhimillisin uhrauksin syntynyt Kingsbridgen tuomiokirkko on jälleen kaupungin asukkaiden rakkauden ja vihan, ahneuden ja ylpeyden, kunnianhimon ja koston keskipisteenä.

Ken Follett (s. 1949) on yksi maailman menestyneimmistä kirjailijoista: teoksia on myyty yli 170 miljoonaa kappaletta yli 80 maassa. Jännäreillä läpimurtonsa tehnyt Follett siirtyi historiallisiin seikkailuromaaneihin kirjassaan Taivaan pilarit (1989), joka sijoittuu 1100-luvun Englantiin, kuvitteelliseen, elämää vilisevään Kingsbridgen kaupunkiin. Kingsbridgestä kertoo lisäksi kolme itsenäistä suurromaania: Maailma vailla loppua, joka tapahtuu 1300-luvulla, 1500-luvulle sijoittuva Tulipatsas sekä sarjan tuoreimpana (2020) ilmestynyt teos Tuli ilta ja tuli aamu, joka harppaa Kingsbridgen syntyaikaan 900-luvun lopulle.

Ennen kirjailijanuraansa Ken Follett toimi lehtimiehenä ja kustantajana. Hän asuu vaimonsa Barbaran kanssa Stevenagessa Lontoon lähistöllä. Monia palkintoja ja kunniamerkkejä saanut Follett harrastaa musiikkia ja hyväntekeväisyyttä.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Anu Niroma
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Osa:

2

Äänikirjan kesto:
51h 7min
Sivut:
1050
Kielet:
suomi
Julkaistu:
1.2.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510461563
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510415252

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Maailma vailla loppua – E-kirja, Äänikirja

Teoksen naiskuva on mahdottoman kapea ja keskiajalle täysin vieras. Kirjat myös vilisevät epookkivirheitä. Kirjailija väittää esimerkiksi, että keskiajalla olisi käytetty alusvaatteita ja yöpukuja. (Molemmat tulivat käyttöön vasta 1700 -1800-luvulla.) Jopa käytetty puhekieli on aivan liian modernia, sanoin monet ilmaukset. Esimerkiksi keskiajalla ei ollut olohuoneita! Kirjailijan tissifetissi on ihan käsittämätön, joka välissä niitä kuvaillaan ihan kyllästymiseen saakka. Äänestän ehdottomasti tekijän 1900-luvun trilogian puolesta. Se on kirjallisuutta, keskiaika-sarja on historialliseen kehykseen sijoitettua saippuaoopperaa!

Elina

Ihan huikea teos, joka imaisi mukaansa. Oli kiinnostava myös historian kannalta.

Anna-Leena

Huikean hyvä itsenäinen jatko-osa, yhtä mukaansatempaava kuin ensimmäinenkin!

Laura

Todella hyvä kirja! Piti kiinnostuksen yllä hienosti, vaikka tällä tarinalla riittää mittaa.

Antti

Loistava teos

Jari

Jag är

Jonna

Kertakaikkisen upea teos, hahmot heräsivät henkiin ja oli kuin itse olisi ollut tuossa aikakaudessa, lukija paras mahdollinen. Ainoa huono puoli oli kun kirja loppui, monia henkilöitä jäi ikävä.

Sari

♥️

Aina

Juonen edetessä koukutuin enemmän ja enemmän. Välillä karjuin ääneen raivosta(en siis lukenut, vaan kuuntelin), välillä mykistyin järkytyksestä. Mahdottoman hyvä kirja, lukijalla korviani hivelevä ääni!

Tuula

Paikoittain veristä lukemista mutta pitää otteessaan loppuun asti Suosittelen Ehdottomasti paras lukija jonka olen kuullut

Ritva

Suomennos paikoitellen kökköä.

Juho

Erinomainen lukija ja mielenkiintoinen kertomus

Anne

Loistava eepos!

Timo

Historia näyttäytyy hyvin meille Lukija on mahtava kuten aina

Irmeli

Lukijalle täysi kymppi.

Leena