Maailman ympäri 72 päivässä- Nellie Bly

Arvostelu 3.7
7h 25min
bookCoverFor

Yhteenveto

Nellie Bly oli aikansa tunnetuimpia toimittajia. Hän oli valmis ottamaan suuria riskejä tutkivan journalismin vuoksi. Bly oli myös nainen – ei mikään itsestäänselvyys toimittajapiireissä 1800-luvun lopun Yhdysvalloissa. Bly kohtasikin paljon ennakkoluuloja sukupuolensa takia, mutta hän ei niistä lannistunut.

Maailman ympäri 72 päivässä on ainutlaatuinen kuvaus Blyn kunnianhimoisesta juttukeikasta. Bly ehdotti New York Worldin päätoimittajalle, voisiko hän lähteä kiertämään maailmaa ja raportoida samalla matkasta. Ideana oli kiertää maailma nopeammin ympäri kuin Jules Vernen romaanissa Matka maailman ympäri 80 päivässä. Lehti lämpeni idealle – ja niin Bly lähti matkaan. Bly kirjoitti tiiviisti artikkeleita matkansa käänteistä ja lukijat odottivat innolla päivityksiä. Maailman ympäri 72 päivässä on koostettu samaisista artikkeleista.

Nellie Bly on yhdysvaltalaisen tutkivan journalistin Elizabeth Jane Cochranin (1864–1922) käyttämä kirjailijanimi. Bly tunnetaan muun muassa teoksestaan Kymmenen päivää mielisairaalassa, jossa hän kirjautuu mielisairaalaan tutkiakseen sen toiminnan epäkohtia.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Tuija Tuomaala

Muoto:

Äänikirja

Äänikirjan kesto:

7h 25min

Kielet:

suomi

Julkaistu:

17.8.2022

Äänikirjan kustantaja:

Saga Egmont

ISBN Äänikirja:

9788728342749