Maalattujen luolien maa

- Jean M. Untinen-Auel

Arvostelu 4
33h 14min
785 Sivua
Maan lapset
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Esihistoriallisen romantiikan klassikkosarjan huima huipennus.

Paleofiktioksikin kutsutun Maan lapset -sarjan kuudes ja viimeinen osa on fanien odotukset palkitseva täyttymys ja tarina vahvatahtoisista naisista.

Nuori äiti Ayla on asettunut kumppaninsa Jondalarin ja heidän tyttärensä kanssa zelandonien yhteisöön, mutta yhteiselo ei ole ongelmatonta. Ayla kamppailee perhevelvollisuuksien ja yhteisön vaatimusten ristipaineissa. Aylan menneisyyden taistelut yksin orpolapsena vihamielisessä ympäristössä ovat kuitenkin vahvistaneet häntä. Viisaudella hän kulkee määrätietoisesti kohti kohtaloaan yhtenä Yhdeksännen luolan tietäjistä ja parantajista. Lopulta Aylan hallussa on tieto, joka muuttaa koko maailman.

Jean Marie Untinen-Auel on syntynyt Chicagossa 1936. Hänen sukujuurensa ovat Suomessa: kaikki hänen neljä isovanhempaansa ovat suomalaissiirtolaisia. Untinen-Auelin eläytyvää ja elämyksellistä Maan lapset -sarjaa on myyty kymmeniä miljoonia kappaleita ympäri maailmaa, ja hän on saanut useita kirjallisuuspalkintoja, on neljän yliopiston kunniatohtori ja Mensan jäsen. Untinen-Auelin taidokkaan monivivahteinen jääkauden ihmisten arjen, tunteiden ja arkaaisten uskomusten kuvaus lumoaa myös nykypäivän lukijan.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Hilkka Pekkanen

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

6

Äänikirjan kesto:

33h 14min

Sivua:

785

Kielet:

suomi

Julkaistu:

3.8.2021

Äänikirjan kustantaja:

WSOY

ISBN Äänikirja:

9789510463826

E-kirjan kustantaja:

WSOY

ISBN e-kirja:

9789510463819

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Maalattujen luolien maa – Äänikirja, E-kirja

The themes and drama are repeating quite a lot. The main story point was foreseeable already in previous books and I was hoping for a bigger twist by the end. Narrative and discussions feel too simple and lack nyance, almost everything is outspoken besides Aila's and Jondalars feelings for each other whenever they encounter a tiny problem. While the world is beautifully described, this last book didn't really manage to add anything to the world regarding the geography, nature or culture. This book kind of left the story open, I feel like Aila's story should have a proper ending but the main twist happened at the end and we barely saw anything of the effects it had. I'm not sure though if I can read anymore of this unless it breaks the repetition. It took me way over a year to get through this.

Henri

Paikoin hieman pitkäveteinen

Virpi

Ei niin hyvä kuin aiemmat osat.

Tytti

Jos sarjan edellinen kirja lainasi runsaasti aiempia teoksia, niin tämä oli pitkälti tiivistelmä edellisestä kirjasta. Voiko itseään plagioida? Lukija vastaa ilmeikkyydeltään auton navigaattoria. Loppua kohden taso toki parani hieman.

Elias