Madame Burovan kuu ja tähdet- Ruth Hogan

Arvostelu 3.9
9h 24min
201 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

Hyvän mielen lukuromaani parhaaseen brittityyliin kertoo eläköityvästä selvänäkijästä

Ruth Hoganin romaanissa Madame Burovan kuu ja tähdet muiden ihmisten salaisuuksiin kyllästynyt selvänäkijä saa kohtalolta elämänsä tärkeimmän tehtävän.

Imelda Burova on viettänyt koko elämänsä Brightonissa ennustajana. Muiden ihmisten salaisuuksien vartioinnilla on ollut hintansa. Hän on nähnyt rakastajat ja valehtelijat, enkelit ja pirulaiset, unelmoijat ja typerykset. Hänen tarot-korttinsa ovat paljastaneet kaikkien salaisuudet eivätkä ne ole koskaan valehdelleet. Nyt Imelda on väsynyt ja haluaa palan elämää myös itselleen. Ennen sitä hänen täytyy kuitenkin lunastaa kauan sitten tekemänsä lupaus ja toimittaa perille kaksi ruskeaa kirjekuorta.

Lontoossa eräs nuori nainen tarvitsee uuden alun. Billie on menettänyt työnsä yliopistolla, miehensä sekä paikkansa maailmassa löytäessään jotakin, mikä on saattanut hänen koko identiteettinsä kyseenalaiseksi. Vastauksia janoavan Billien täytyy lähteä matkalle, joka vaikuttaa johtavan hänet erään brightonilaisen selvänäkijän ovelle.

Ruth Hoganin hyvän mielen romaani Madame Burovan kuu ja tähdet onvärikäs ja koskettava tarina kaukaisista kesistä, eksentrisistä ihmisistä, sankareista ja konnista sekä kadotetuista ja paikkansa löytävistä.

Ruth Hogan syntyi Bedfordissa Englannissa perheeseen, jonka äiti työskenteli kirjakaupassa. Ruth luki kaikki kirjat, jotka vain sai käsiinsä, ja erityisesti Muumi-kirjat olivat hänelle mieluisia. Hogan suoritti yliopistossa kirjallisuuden ja teatteritaiteen opinnot ja teki työuraa ensin paikallisen hallinnon palveluksessa, kunnes kolmikymppisenä alkoi työskennellä osa-aikaisesti ja käyttää kaiken vapaa-aikansa kirjoitustyöhön.

Hogania on tituleerattu feel good -romaanien kuningattareksi, ja hänen teoksiensa käännösoikeuksia on myyty kymmeniin maihin. Huhtikuussa 2022 ilmestynyt Madame Burovan kuu ja tähdet on hänen neljäs suomennettu romaaninsa. Aiemmin häneltä on julkaistu suomeksi romaanit Kadonneiden tavaroiden vartija, Lauluja variksille ja Queenie Malonen Paratiisihotelli.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Susanna Tuomi-Giddings

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Äänikirjan kesto:

9h 24min

Sivut:

201

Kielet:

suomi

Julkaistu:

1.4.2022

Äänikirjan kustantaja:

Bazar

ISBN Äänikirja:

9789523763784

E-kirjan kustantaja:

Bazar

ISBN e-kirja:

9789523763777

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Madame Burovan kuu ja tähdet – Äänikirja, E-kirja

Ihana.

Aila

Ihana loppu. Välillä vaikea pysyä tarinan kyydissä.

Milla

Sopivan koukuttava ja hiukan yllätyksellinen. Pidin kovasti. Lukijalla on myös miellyttävä ääni. Toimii paremmin hiukan nopeutettuna.

Tiina

Ihana tarina, sopivan monimutkainen ettei loppuratkaisua arvannut ja vaikka hahmoja oli paljon, pysyi tarinassa kuitenkin hyvin kärryillä vaikka matkaa tehtiin kahdessa aikakaudessa.

Anne

Mukava kirja, hyvä lukija

Sanna

Ihana kertomus ja siihen täydellisesti sopiva lukija

Merja

Hyvä tarina ja lukija!👍😀

Essi

Good one

Anni

Täydellistä lomalukemista, itselleni jäi päälimmäiseksi tunteeksi hyvä mieli ja kiitollisuus elämälle js elämästä. Pidän Ruth Hoganin tavasta kirjoittaa, tavasta käsitellä asioita ja kuljettaa juonta.

Annukka

Tämä oli hyvä. Kiva kirjoitustyyli, koukuttava ja välillä melkein jännittäväkin. Arvasin lopun jo ajoissa, mutta se ei haitannut. Tarina sijoittuu ihanaan ympäristöön joka on kuvailtu uskottavasti. ”Olin siellä mukana”. Brightoniin on oikeasti mentävä vielä joskus.

Maiju

Ihana ja kaunis tarina! Kirja menee hujauksessa.

Riikka

Ihana ja haikea tarina ❤️

Sari

Mielenkiintoinen tarina, joka polveilee sujuvasti ajassa edestakaisin.

Laura

Kiehtova

Crisse

Koukuttava

Matilda