Madame Terror- Jan Guillou

Arvostelu 4.3
16h 26min
441 Sivut
Carl Hamilton
bookCoverFor

Yhteenveto

När den ryska ubåten Kursk gick under i Barents hav på grund av ett amerikanskt misstag stod det klart för världens alla spionorganisationer att Ryssland hade utvecklat en överlägsen ubåtsteknologi. Palestinierna som alltid varit i tekniskt underläge och alltid beskrivits som terrorister insåg att tillgången till en rysk superubåt för första gången skulle ge dem ett teknologiskt övertag.
Uppdraget att genomföra den största terroristattacken i världens historia går till den kvinnliga brigadgeneralen Mouna Husseini. Hon inser direkt att problemen i motsättningen mellan rasistiska ryska offi cerare och högt utbildade palestinier är oöverstigliga. Och att projektet bara kan genomföras om man finner en fartygschef som för det första inte är rysk, som för det andra talar perfekt ryska och helst även är dekorerad med Röda stjärnan samt Rysslands finaste orden – Rysslands hjälte – och gärna med den palestinska Hederslegionen. Och därtill är äkta hög sjöofficer.
Den omöjliga kombinationen fanns i verkligheten och var en gammal vän till Mouna Husseini. Från det ögonblick viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton steg ombord på U1 Jerusalem förändrades allt. Huvudmotståndare i den politiska kamp som följde blev två enastående kvinnor, den kvinnliga brigadgeneralen Mouna Husseini och den amerikanska utrikesministern Condoleezza Rice.
De blev vänner för livet. Och fiender.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

Äänikirja, E-kirja

Osa:

11

Äänikirjan kesto:

16h 26min

Sivut:

441

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

17.12.2009

Äänikirjan kustantaja:

Piratförlaget

ISBN Äänikirja:

9789164230881

E-kirjan kustantaja:

Piratförlaget

ISBN e-kirja:

9789164240927