Makeaa vettä

  Tulossa oleva kirja

E-kirja: 9.12.2021

Äänikirja: 9.12.2021

Erityislaatuisen kirjailijan synkkä ja taidokas esikoisromaani sirpaloituneesta minuudesta

Akwaeke Emezin ylistetyssä esikoisromaanissa nuori nigerialainen nainen Ada luo useita erillisiä minuuksia itselleen. Makeaa vettä on häiritsevä, synkkä, koskettava ja voimakas kasvukertomus ja kuvaus harvinaisesta tavasta kokea maailma – sellaisesta, joka valaisee meidän kaikkien tapaa rakentaa identiteettimme.

Adan kova elämä alkaa eteläisessä Nigeriassa. Hän on vastaus vanhempiensa Saulin ja Saachin rukouksiin mutta aiheuttaa syvää huolta perheelleen kasvaessaan epävakaaksi ja särkyneeksi lapseksi, ja on selvää, että jokin on mennyt pahasti vikaan. Kun Ada muuttaa Yhdysvaltoihin opiskelemaan, hänen sisällään oleva joukko minuuksia alkaa ottaa lisää tilaa ja valtaa. Traumaattinen kokemus tiivistää nämä kahteen vaihoehtoiseen minään, Asugharaan ja Saint Vincentiin. Adan haihtuessa oman mielensä perukoille ja näiden toisinaan suojelevaisten, toisinaan rappiollisten minuuksien ottessa kontrollin hänen elämänsä syöksyy vaaralliseen ja synkkään suuntaan.

Makeaa vettä on kirjailijan omiin todellisuuksiin perustuva, Adan monien minuuksien näkökulmasta kerrottu tarina, jonka hurja voima ja viehkeys ovat keränneet maailmalla runsaasti kiitosta.

Akwaeke Emezi (s. 1987) on nigerialaistaustainen kirjailija ja videotaiteilija, joka asuu nykyään Yhdysvalloissa. Emezi on ehtinyt menestyksekkään kirjailijanuransa aikana kahmia tunnustuksia, palkintoja ja ehdokkuuksia teoksistaan Makeaa vettä ja Vivek Ojin kuolema. Hän on kirjoittanut myös kehutun nuortenromaanin Pet.

Näytä lisää