Makten- Naomi Alderman

Arvostelu 3.7
14h 18min
370 Sivut
bookCoverFor

Yhteenveto

VINNARE: WOMEN’S PRIZE FOR FICTION 2017!

»Makten är vår tids The Handmaid’s Tale.« | Washington Post

På ytan är allt som vanligt. En nigeriansk dotter som slöar i familjens pool. En barnhemsflicka, vars religiösa föräldrar döljer sin sanna natur. En amerikansk lokalpolitiker. En okammad Londontjej med trasslig bakgrund.

Men något är annorlunda. Något som får deras liv att smälta samman med förödande resultat. En mäktig, märklig kraft slår rot i världen och ger tonårsflickor monumental fysisk styrka. En styrka som kan skapa fruktansvärd smärta och död. En liten justering av verkligheten, och en hel värld sätts i gungning.

Makten är en spektakulär, prisbelönt roman - ambitiös, skarp och provocerande - som tar med läsaren till en alternativ verklighet där kvinnor styr, och som samtidigt kastar ljus över villkoren för allas våra egna, begränsade liv.

En internationell TV-serie byggd på boken är planerad.

NAOMI ALDERMAN [f.1974] är en brittisk författare och professor i kreativt skrivande. Makten, hennes fjärde roman, har blivit en enorm sälj- och kritikersuccé, och var en av de tre bäst säljande romanerna i Storbritannien 2017. Barack Obama har nämnt den som en av sina favoritböcker 2017, den valdes till en av årets bästa böcker i bland annat New York Times, Los Angeles Times, Entertainment Weekly och på Amazon, och tilldelades det prestigefyllda Baileys Women’s Prize for Fiction 2017.

»Elektrifierande! Chockerande! Kommer att knocka dig! Sen kommer du att tänka efter en gång extra – om allt.« | Margaret Atwood
Kirjailija(t):
Kääntäjä(t):
Helena Ridelberg
Muoto:
E-kirja, Äänikirja
Äänikirjan kesto:
14h 18min
Sivut:
370
Kielet:
ruotsi
Julkaistu:
28.6.2021
Äänikirjan kustantaja:
Modernista
ISBN Äänikirja:
9789178936601
E-kirjan kustantaja:
Modernista
ISBN e-kirja:
9789177813217