Mammutin metsästäjät

Mammutin metsästäjät

Tietoa kirjasta

Rakkauspulmia esihistoriallisella ajalla.

Pelko, rakkaus ja halu paloivat ihmisissä jo jääkaudella: Maan lapset -sarjan kolmannessa osassa suhteet monimutkaistuvat.

Ayla ja Jondalar lähtevät Hevosten laaksosta tutkimusmatkalle ja törmäävät mammutin metsästäjiin. Pari kutsutaan metsästäjäheimon leiriin vierailulle, missä he päättävät talvehtia. Leirissä Ayla näkee ihmeekseen oman toteemieläimensä, luolaleijonan, kallon. Lisäksi Aylan kauneus ja merkilliset taidot herättävät huomiota varsinkin heimon miesten keskuudessa. Miten käy Aylan ja Jondalarin rakkauden? Entä kuka on tuo lapsi, joka muistuttaa kovasti sitä pikkupoikaa, jonka Ayla joutui jättämään taakseen Luolakarhun klaanista lähtiessään?

Jean Marie Untinen-Auel on syntynyt Chicagossa 1936. Hänen sukujuurensa ovat Suomessa: kaikki hänen neljä isovanhempaansa ovat suomalaissiirtolaisia. Untinen-Auelin eläytyvää ja elämyksellistä Maan lapset -sarjaa on myyty kymmeniä miljoonia kappaleita ympäri maailmaa, ja hän on saanut useita kirjallisuuspalkintoja, on neljän yliopiston kunniatohtori ja Mensan jäsen. Untinen-Auelin taidokkaan monivivahteinen jääkauden ihmisten arjen, tunteiden ja arkaaisten uskomusten kuvaus lumoaa myös nykypäivän lukijan.