Mammutin metsästäjät- Jean M. Untinen-Auel

Arvostelu 4.2
34h 41min
772 Sivut
Maan lapset
bookCoverFor

Yhteenveto

Rakkauspulmia esihistoriallisella ajalla.

Pelko, rakkaus ja halu paloivat ihmisissä jo jääkaudella: Maan lapset -sarjan kolmannessa osassa suhteet monimutkaistuvat.

Ayla ja Jondalar lähtevät Hevosten laaksosta tutkimusmatkalle ja törmäävät mammutin metsästäjiin. Pari kutsutaan metsästäjäheimon leiriin vierailulle, missä he päättävät talvehtia. Leirissä Ayla näkee ihmeekseen oman toteemieläimensä, luolaleijonan, kallon. Lisäksi Aylan kauneus ja merkilliset taidot herättävät huomiota varsinkin heimon miesten keskuudessa. Miten käy Aylan ja Jondalarin rakkauden? Entä kuka on tuo lapsi, joka muistuttaa kovasti sitä pikkupoikaa, jonka Ayla joutui jättämään taakseen Luolakarhun klaanista lähtiessään?

Jean Marie Untinen-Auel on syntynyt Chicagossa 1936. Hänen sukujuurensa ovat Suomessa: kaikki hänen neljä isovanhempaansa ovat suomalaissiirtolaisia. Untinen-Auelin eläytyvää ja elämyksellistä Maan lapset -sarjaa on myyty kymmeniä miljoonia kappaleita ympäri maailmaa, ja hän on saanut useita kirjallisuuspalkintoja, on neljän yliopiston kunniatohtori ja Mensan jäsen. Untinen-Auelin taidokkaan monivivahteinen jääkauden ihmisten arjen, tunteiden ja arkaaisten uskomusten kuvaus lumoaa myös nykypäivän lukijan.

Kirjailija(t):
Lukija(t):
Kääntäjä(t):
Erkki Hakala
Muoto:
Äänikirja, E-kirja
Osa:

3

Äänikirjan kesto:
34h 41min
Sivut:
772
Kielet:
suomi
Julkaistu:
1.6.2021
Äänikirjan kustantaja:
WSOY
ISBN Äänikirja:
9789510463765
E-kirjan kustantaja:
WSOY
ISBN e-kirja:
9789510463758

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mammutin metsästäjät – Äänikirja, E-kirja

🙂

Meeri

Koko kirjasarja tähän mennessä on äärimmäisen rasittavaa lukea henkilöhahmojen takia. Päähenkilö on täydellinen kaikessa, hän keksii tulen, hän kesyttää eläimet, hän keksii kuinka lapset syntyvät, hän keksii neulat ja muut tarvekalut ja on kaikinpuolin todella ärsyttävä omassa täydellisyydessään. Kirjat ovat olleet myös ennalta-arvattavia. Muiden henkilöhahmojen luominen on ollut onnistuneempaa, tosin jäävät tuon Aylan kaikkivoipaisuuden taakse piiloon. Esihistoriallinen teema ja maailma on mielenkiintoiset, mutta asioiden ja esineiden todella pitkällinen ja tarkka kuvailu saa kirjasta pitkäveteisen ja tekee mieli hyppiä kohtia yli. Aikansa tuote mutta toivoisin että kustantaja olisi palauttanut kirjat heti alkuunsa takaisin kirjoittajan työpöydälle muutettaviksi. Juoni isommassa kuvassa ja teema kuitenkin tarpeeksi kiinnostavia että jaksaa tätäkin kirjasarjaa silloin tällöin kahlata eteenpäin.

Essi

Ok

Harri

Samaa tuttua laatua

Mirka

Huippukirjailija ja -lukija. Suosittelen edelleen!

Merja

👍

Jenni

Aika paljon toistoa, mutta kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja juonen etenemistä odottaa.

Laura

Mammutin metsästäjät on koskettava tarina menneistä ihmisistä ja heidän elämästään. Niin toden tuntuisesti kirjoitettu, että jos historian kirjat olisivat yhtä elävästi kirjoitettu, niin niitä opiskelisi ilokseen!

Anna

Aivan liikaa toistetaan aiemmissa kirjoissa kerrottua. Hyvä lukija!

Jonna

Upea jääkautisen elämän, ihmisten, tapojen ja toimintojen kuvausta. Aikalaisvaatteet, korut, tavat tulevat upeasti esiin. Hienoa, sujuvaa kerrontaa.

Maarit

Paikkoittan toistoa joka vie mielenkiinnon kuuntelusta.

Piipu

Kiehtova tarina, mutta kyllä tästä olisi saanut tiivistettyä kolmasosan pois, niin paljon paikallaan tarpomista ja hämmentävää toistamista.

Henna

Aivan uskomattoman pitkäpiimäinen kertomus. Tarinan olisi saanut kerrottua kolme kertaa lyhyemmin ilman täysin turhia toistoja. Harlekiinimaiset seksikohtaukset myös hyvin puuduttavia toistuessaan niin usein samanlaisesti kuvattuna.

Jenni

Huippuhyvä kirja ja superhyvä lukija.

Maikki

Hyvä kirja!

Sari