Mannen som hyrde en familj

Mannen som hyrde en familj

Tietoa kirjasta

Gustav, 83, har alltid prioriterat karriären framför att skaffa fru och barn. Trots sin
ålder har han inga planer på att lämna sina höga positioner. Men mitt under ett styrelsemöte faller han ihop av en stroke och livet blir aldrig mer detsamma. Han flyttar in på ett lyxigt äldreboende där det som räknas är att ha nära och kära som kommer på besök. Eftersom Gustav alltid strävat efter att vara lyckad hyr han en familj. Men istället för en perfekt sådan får han en evighetsstuderande loser till son, en ensamstående mamma till svärdotter och två jobbiga ungar till barnbarn.
Mannen som hyrde en familj är en tragikomisk feelgood med karaktärer som griper tag och väcker känslor. Bakom humorn och den lättsamma stilen finns ett djup som manar till eftertanke: Hur långt är man beredd att gå för att slippa ensamheten och för att behålla fasaden? Vad är en familj egentligen? Kan man ändra sitt sätt att vara, även långt upp i åldern?

Susanne Brijker föddes 1969 i Finspång. Hon har en examen i biomedicinsk vetenskap från universitetet i Leiden och en i omvårdnad från Röda Korsets högskola. Idag bor hon i Järfälla utanför Stockholm och arbetar som nattsjuksköterska. Idén om gubben Gustav som hyr en familj fick hon genom sitt jobb där hon träffar många människor som är ensamma på ålderns höst, trots att de har familj.

ruotsi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mannen som hyrde en familj