Manserock jäi soimaan

- Jari Korkki

Arvostelu 3.9
6h 39min
171 Sivua
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Pakollinen oppimäärä jokaiselle suomirokin ystävälle.

Se on kiukun patinoimaa, reteetä ja roimaa, kirjoitti Juice Leskinen kappaleessaan Manserock. Jari Korkin Manserock jäi soimaan herättää henkiin aikakauden, joka ei tunne kännyköitä tai pankkikortteja, mutta suorastaan huutaa päästä keikkailemaan.

Käsitteen tuntevat kaikki, mutta kuka keksi manserockin? Mitä Tampereella tapahtui ennen Marilyniä? Ja miksi Tampereesta tuli suomirokin pääkaupunki viimeistään 1980-luvulla, vaikka kaikki aikalaiset eivät edes halunneet tunnustautua manserokkareiksi. Jälkikäteen on toki helppo myöntää, ettei siitä eroonkaan pääse. Manserock jäi soimaan.

Miten syntyivät Soundi, Epe’s, Poko ja Rockadillo? Miten Tampereen ylioppilastalosta tuli kaiken keskipiste, jossa tapasivat niin musiikin, elokuvan, sarjakuvan kuin jalkahöntsynkin ystävät? Miten paikallisradiot ja Tullikamari muokkasivat manserockia? Millaiseen rooliin nousivat vahvat naiset, entä nuoret vihaiset miehet?

Jari Korkki on Tampereella syntynyt ja opiskellut toimittaja ja kirjailija, joka ennen politiikan toimittajan uraansa toimi muun muassa tamperelaisen paikallisradio 957:n ohjelmapäällikkönä. Ehkä juuri siksi hän laulaa myös itsensä tarinaan Knihtinä, kun Tiernapoikien pääroolit on varattu Juice Leskiselle ja Matti Pellonpäälle. Aiemmin Korkki on kirjoittanut muun muassa jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummolasta kertovan kirjan Kale – Rautakansleri.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

6h 39min

Sivua:

171

Kielet:

suomi

Julkaistu:

21.9.2022

Äänikirjan kustantaja:

Docendo

ISBN Äänikirja:

9789523824034

E-kirjan kustantaja:

Docendo

ISBN e-kirja:

9789523824027

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Manserock jäi soimaan – E-kirja, Äänikirja

Erittäin hyvä kirja. Pieniä puutteita: missä on Markku Petander? Ja miksei mitään Mustista Enkeleistä (vaikka Kormus mainitaan)?

Ellen

hyvä ja hauskan huumoripitoinen kattaus manserokista 🤘🏻 rauhallinen lukija pajunen täydellinen valinta.

Marko

Manse löpinää

Joni

Hyvä kirja, hyvä lukija

Eero