Mantelimaa

Mantelimaa

Tietoa kirjasta

Jarruton vuoristorata valon juhlan pimeään sydämeen.

Molli Nieminen vihaa joulua, hyvästä syystä. Mutta kun sähköisku paiskaa aviomiehen koomaan, entisen poptähden on perheensä elättääkseen pakko lähteä töihin Mantelimaahan.

Siis minne? Mantelimaa on sekoitus huvipuistoa ja ostosparatiisia, 2000-luvun tekniikalla ja lamaa uhmaten rakennettu uuden ajan joulumaa, jossa voi ihastella mekaanisten tonttujen aherrusta, jättää tenavat lapsiparkin pomppulinnaan ja suunnata Elfetit-ryhmän eroottiseen esitykseen – ja käydä välissä vaikka rautakaupassa. Valtakuntaa hallitsee tornistaan joulupukkimainen liikemies Jonne J. Halkio, Mollin vanha tuttu, joka pursuaa toteuttamiskelvottomia ideoita. Jouluparatiisin kimaltavien lattioiden alla lymyää kuitenkin toinen maailma, jota johtaa kammottava Nukentekijä synkkine suunnitelmineen. Kun lumialtaasta löytyy ruumis, Mantelimaan piparikulissit alkavat murtua.

Miina Supinen (s. 1976) on helsinkiläinen kirjailija, toimittaja ja luovan kirjoittamisen ohjaaja. Hänen hillittömän hauska esikoisromaaninsa Liha tottelee kuria ilmestyi 2007. Supinen on julkaissut myös romaanin Säde (2013) sekä novellikokoelmat Apatosauruksen maa (2010) ja Orvokki Leukaluun urakirja (2013).

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Mantelimaa