Matkalaukkulapsuus

- Lotta-Sofia Saahko

Arvostelu 4.4
12h 26min
261 Sivua
bookCoverFor

Yhteenveto

Kasvutarinoita kulttuurien välistä

Oman paikan etsintää, ulkopuolisuutta ja kulttuurikokemusten runsautta. Lotta-Sofia Saahko kirjoittaa suomalaistaustaisista tai Suomeen päätyneistä matkalaukkulapsista, jotka ovat viettäneet elämänsä maailmalla.

Shuichi elää Japanissa filippiiniläisen äitinsä kanssa, kunnes tämä rakastuu Mr. Ristoon ja perhe muuttaa Suomeen. Suomalaista Nicholasta luullaan Kanadassa kausityöntekijäksi isän tummien geenien vuoksi. Ruotsissa syntyneen Sofian äiti on suomalainen ja isä tunisialainen, mutta amerikkalaisen koulun juhlassa hänelle tyrkätään Ruotsin lippu.

Matkalaukkulapsuus kertoo matkalaukkulapsista: millaisia etuja ja haasteita globaali lapsuus tuo aikuisena? Lotta-Sofia kertoo kansainvälisten nuorten aikuisten tarinoita peilaten niitä omaansa. Kirja antaa vastauksia perheille, jotka miettivät lähtöä ulkomaille tai paluuta kotimaahan. Tarinat tarjoavat kurkistuksen eri kulttuureihin onnenhetkineen ja kipukohtineen. Mikä on perheen, kulttuurin ja identiteetin merkitys, jos on kotona kaikkialla mutta ei mistään kotoisin?

Lotta-Sofia Saahko (FM) kuvailee itseään globaaliksi tarinankertojaksi. Hän on viettänyt elämänsä Saksassa, Kiinassa, Puolassa, Suomessa ja Briteissä. Tarinoita hän kertoo kirjojen lisäksi runojen, teatterin, laulun ja YouTube-videoiden muodossa. Lotta on kirjallisuuden puolestapuhuja ja lukutoukka jo lapsesta lähtien. Lotan esikoiskirja Papan kanssa kahvilla oli yksi vuoden myydyimmistä kotimaisista tietokirjoista ja lukijoiden suursuosikki.

Kirjailija(t):

Muoto:

E-kirja, Äänikirja

Äänikirjan kesto:

12h 26min

Sivua:

261

Kategoriat:

Kielet:

suomi

Julkaistu:

28.3.2023

Äänikirjan kustantaja:

Tammi

ISBN Äänikirja:

9789520448943

E-kirjan kustantaja:

Tammi

ISBN e-kirja:

9789520448929

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Matkalaukkulapsuus – E-kirja, Äänikirja

Kiva

Katja

Kiitos Lotta, että jaoit päähenkilöiden elämäntarinat! Olen asunut Suomessa kuudella paikkakunnalla ja ollut vuoden ulkomailla vaihdossa. Vaikka olen muuttanut siis enimmäkseen kotimaassani, olen minäkin monesti tuntenut matkalaukkulasten kuvaamaa ulkopuolisuuden tunnetta ja että en kuulu minnekään. Toisaalta voin tehdä kodin minne haluan ja sopeudun helposti. Sain kirjastasi ajatuksia myös oman elämäni käsittelyyn. Kiitos!

Tiina

Highly interesting story. I really enjoyed it!

Päivi

Mielenkiintoisia ja erilaisia tarinoita matkalaukkulapsista.

Maarit