Matkalaukkulapsuus

Matkalaukkulapsuus

Tietoa kirjasta

Kasvutarinoita kulttuurien välistä

Oman paikan etsintää, ulkopuolisuutta ja kulttuurikokemusten runsautta. Lotta-Sofia Saahko kirjoittaa suomalaistaustaisista tai Suomeen päätyneistä matkalaukkulapsista, jotka ovat viettäneet elämänsä maailmalla.

Shuichi elää Japanissa filippiiniläisen äitinsä kanssa, kunnes tämä rakastuu Mr. Ristoon ja perhe muuttaa Suomeen. Suomalaista Nicholasta luullaan Kanadassa kausityöntekijäksi isän tummien geenien vuoksi. Ruotsissa syntyneen Sofian äiti on suomalainen ja isä tunisialainen, mutta amerikkalaisen koulun juhlassa hänelle tyrkätään Ruotsin lippu.

Matkalaukkulapsuus kertoo matkalaukkulapsista: millaisia etuja ja haasteita globaali lapsuus tuo aikuisena? Lotta-Sofia kertoo kansainvälisten nuorten aikuisten tarinoita peilaten niitä omaansa. Kirja antaa vastauksia perheille, jotka miettivät lähtöä ulkomaille tai paluuta kotimaahan. Tarinat tarjoavat kurkistuksen eri kulttuureihin onnenhetkineen ja kipukohtineen. Mikä on perheen, kulttuurin ja identiteetin merkitys, jos on kotona kaikkialla mutta ei mistään kotoisin?

Lotta-Sofia Saahko (FM) kuvailee itseään globaaliksi tarinankertojaksi. Hän on viettänyt elämänsä Saksassa, Kiinassa, Puolassa, Suomessa ja Briteissä. Tarinoita hän kertoo kirjojen lisäksi runojen, teatterin, laulun ja YouTube-videoiden muodossa. Lotta on kirjallisuuden puolestapuhuja ja lukutoukka jo lapsesta lähtien. Lotan esikoiskirja Papan kanssa kahvilla oli yksi vuoden myydyimmistä kotimaisista tietokirjoista ja lukijoiden suursuosikki.

suomi

Mitä muut ajattelevat

Arvostelut teokselle Matkalaukkulapsuus