Med lätta bevis

Arvostelu 3.9
11h 49min
Maisie Dobbs
bookCoverFor

Tietoa kirjasta

Det har nu gått ett år fyllt av händelser sedan Maisie Dobbs installerade sig som privatspanare i London 1929, närmare bestämt på Fitzroy Square tillsammans med sin sorglöse assistent Billy Beale.

Maisie Dobbs har för sig själv och andra visat prov på sin förmåga som psykolog och utredare, och hon har även besegrat kriminalinspektör Stratton vid Scotland Yards mordrotel - en beundransvärd bedrift för en kvinna som som arbetat sig upp från tjänare till student och till sist privatdetektiv. Hon har dessutom arbetat som fältsköterska under första världskriget.

Det är nu tidig vår 1930 och hon får i uppdrag att söka rätt på en ung kvinna som försvunnit. Kvinnan är dotter till en förmögen, self-made man vid namn Joseph Waite, som försökt stänga in sin dotter i en gyllene bur. När Maisie Dobbs börjar undersöka fallet leder det till en utredning som kriminalinspektör Stratton vid Skottland Yards mordsektion håller på med, där flera unga kvinnor har försvunnit. Alla med samma koppling till det förfärliga Stora kriget.

Med lätta bevis är en minutiöst noggrann och väl underbyggd deckare, som kommer att appellera till dem som är intresserade av den historiska bakgrunden såväl som till dem som gillar artikulerade och välartade deckare av klassiskt brittiskt snitt. Även om Winspear serverar ett lyckligt slut, så väjer hon inte för de moraliska frågorna om skuld och oskuld - eller för den förtvivlan som belägrade Europa, under "den förlorade generationens" efterkrigstid.

Kirjailija(t):

Lukija(t):

Kääntäjä(t):

Ulrika Jannert Kallenberg

Osa:

2

Äänikirjan kesto:

11h 49min

Kielet:

ruotsi

Julkaistu:

16.10.2007

Äänikirjan kustantaja:

Norstedts

ISBN Äänikirja:

9789173134354